Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Mагнитен двигател, използващ точката на Кюри

<< < (24/30) > >>

GreenHulk:
аз мога да ти дам, сега не ми трябват.  единия поне има драйвер за ардуино да става  8)

svetlio760:
Добре заварил, аз имах нейде идея как може със съвсем бавно и късо, но силно привличане на метал от постоянен магнит, който се нагрява и охлажда(метала) право движение да се трансформира във въртеливо движение- прилича малко на биела на ДВГ. Сега ми идва наум да се пробва като самолетните ДВГ.

juliang:
Двигатели от стари флопита стават. Малко са им груби стъпките обаче...
За управление има готови схеми, можеш и да си налепиш с 8 транзистора и малко резистори и диоди... "Dual H Bridge" в гугъла ...
В али-то ги има готови на тънкана: https://www.aliexpress.com/item/New-Dual-H-Bridge-DC-Stepper-Motor-Drive-Controller-Board-Module-L298N/32550742022.html ма много се чака...

Радико:
Вече имам два подобни задно с двигателчета и малки винтове че даже и с дистанционно им се регулират скоростите точно от Алиекспрес са.

svetlio760:
Чек- те малко! Бъкел не вдявам от електроника, па и тука има такива кат мен, не малко! Аз съм от тее дето гледат насреща си и виждат буквално- болт че- завивам развивам, бивол- мляко, картоф- манджа, чиния- пак манджа!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия