пич, като гледам запретнал си ръкави
само да напомня, мултицетите, а и всеки измервателен уред, си имат параметри и възможности, когато мериш променливо напрежение(ток) за да имаш вярно показание честотата трябва да е в определени граници, постоянно напрежение(ток) пък не трябва да има пикове и смущения, иначе мултицета показва нещо около осреднената стойност, и тъй като съм си блъскал доста главата с импулсни захранвания знам колко трудно се филтрират смущенията от ключовите елементи, и колко отклонения дават мултицетите при високо честотни смущения
edit: при използване на мосфети трябва да се внимава със свързването на дрейна, при непрвавилно окабеляване транзистора започва да генерира доста високи честоти при всяко превключване
другото което е, постоянния магнит трябва да е с точно определени магнитни параметри, не се изразявам точно но надявам се ме разбираш, по-силен не значи по добре, тази система не е нова, използва се отдавна в електрониката, използва се в еднотактни схеми, където сърцевината работи само в едната посока от хистерезисната й крива, сърцевината не се използва пълноценно, тук помага постоянния магнит, който "държи" сърцевината намагнитена постоянно в единия край на кривата, при протичане на ток през намотката, сърцевината се намагнитва от -макс до +макс примерно... използва се цялата хистерезисна крива и така вече може да се предаде същата мощност през сърцевина с по малко сечение, но тази галимация обаче е мезмислена при двутактни схеми, в твоя случай двете първични намотки си работят в двете посоки, силен магнит ще повлияе на работата на трансформатора но не и в твой плюс, променя скоростта на свиване на полето в дадена посока след запушване на транзистора, от което се мени напрежението, но също и измества работната точка в страни от центъра на хистерезисната крива, което веднага намаля предаваната мощност, за това при двутактни схеми не се използват магнити