Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Свободна енергия и механична антигравитация от Андрей Ермола

<< < (4/6) > >>

Радико:
@praktik
 Говорим за съвсем различни неща ти говориш за едно тяло поставено в различни ситуации, а аз говоря за различни тела в идентична ситуация. Говоря за това което се учи в училище, че на морското равнище на определена географска ширина един килограм маса е равен на един килограм тегло.
Това си е една огромна лъжа всъщност. Говоря за прост експеримент с кантар и панаирджийска боксова круша - до изясняването на този проблем останалото е мъгла и прах в очите, за да не се види реалността. И пак питам кило вълна ли е по-тежко или кило желязо. Без никакви центрофуги в покой на 42рия меридиан. 

@praktik:

--- Цитат на: Радико в Септември 05, 2013, 07:17:24 pm ---@praktik
 Говорим за съвсем различни неща ти говориш за едно тяло поставено в различни ситуации, а аз говоря за различни тела в идентична ситуация. Говоря за това което се учи в училище, че на морското равнище на определена географска ширина един килограм маса е равен на един килограм тегло.
Това си е една огромна лъжа всъщност. Говоря за прост експеримент с кантар и панаирджийска боксова круша - до изясняването на този проблем останалото е мъгла и прах в очите, за да не се види реалността. И пак питам кило вълна ли е по-тежко или кило желязо. Без никакви центрофуги в покой на 42рия меридиан.

--- Край на цитат ---
Съгласен съм с теб, но аз се отклоних с цел по-обхватен ракурс. Само да вметна, че един килограм маса от дадено вещество на земята, няма да е един килограм тегло на луната, обаче ще е същото по количество вещество.

Bat_Vanko:

--- Цитат на: Радико в Септември 05, 2013, 06:25:40 pm ---@praktik
...изобщо не са пропорционални. Някаква пропорционалност има само за предмети от едно и също вещество.
 Кое е по-тежко - килограм желязо или килограм алуминий. Хайде, за да не бъде подвеждащ въпроса ще попитам кое е по-инертно от двете. Тоест при равно ТЕГЛО и равна скорост кое ще нанесе по-голям удар при сблъсък. Нека добавим за подсказка и едни килограм обеднен уран. Трите еднокилограмови гюлета се врязват със скорост 1200 м/сек в руски танк Т72 - за експеримента.

--- Край на цитат ---
Радико не отчиташ, че алуминия е мек метал и с ниска плътност и разпределя своя удар върху по-голяма площ. И за по-нагледно: кога удара ще бъде по-силен, ако те ударя с 1 кг гумен чук или с 1 кг железен. Представи си, че те удари тяло със същата маса и скорост, но плътност на атомното ядро - аз мисля, че дори ще премине през теб, за разлика от чука.

Радико:
Bat_Vanko
И това да го отчетем, по-точно да го елиминираме като намалим скоростта до разумните 20 - 30 км./час увеличим теглото на експерименталните единици до 4 -5 кг. и ги закрепим здраво на някаква лекичка релсова количка и чрез нея осъществяваме удар върху някакво измерващо устройство " примерно гореспоменатата панаирджийска боксова круша позната и като силомер. Според науката и трите вещества трябва да предизвикат еднакъв удар. Да ама не.
П.П. Ако някой не е разбрал за какъв силомер говоря ето тук го вижте:
http://vbox7.com/play:cb2bf3c5

@praktik:

--- Цитат ---според науката и трите вещества трябва да предизвикат еднакъв удар. Да ама не.
--- Край на цитат ---
Откъде знаеш че е не .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия