Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
Система умножения мощности на Fernando Sixto Ramos
strike:
getca, има лагери :) Тези 4-те дълги болта при тежестта.... ;)
miromad - Прав си, в този филм се вижда най-добре положението на ексцентриците и движението на осите.
Вижте колеги, такъв клип и аз мога да пусна. Ако дам двата ексцентрични лагера в еднакви позиции и ще се движи точно така и точно толкова безпроблемно и мазно.
Ако имате желание, вижте във филма "Conozca a Sixto Ramos, el peruano que inventó el Sistema Multiplicador de Fuerza", след 23-та секунда много ясно си личи посоката на движение на двете оси - тя е обратна една спрямо друга.
И после вижте руското клипче - http://www.youtube.com/watch?v=osCMYAhlhlI&feature=player_embedded - Няма нищо общо с устройството на Рамос. А след 50-та секунда, не много ясно, но се вижда как са разположени ексцетричните му лагери и как прави същите колебливи и обратни по посока движения на осите.
А може и да бъркам, кой знае...
Ще пиша пак след ден два, след другите тестове. Нека помислим - човека го е правил над 20 години. Дали е толкова просто?
Лек ден и Успех на всички.
strike:
:)
Внимателно разгледай още първият пост на miromad, който даваш за пример.
На първата снимка (схема), в долния край, пише много ясно кой я е направил - Arto Heino. Абсурдното й движение е направено от Darcy Klyne.
Поради тази причина обсъждахме Дарси Клайн - защото анимацията му е грешна.
Друга схема няма. Не разполагаме с никакви официални схеми или материали. Поне аз не знам да има.
Опитваме се по видео материалите да направим реплика.
И там е трудността.
Успех
П.П - Да поясня, съгласен съм отчасти с принципа на Arto Heino, просто анимацията на Darcy Klyne е абсурдна.
e6acu:
Здравейте
До седмица - две съм го репликирал устройството.
Стругара ми няма ерозийна машинка за дълбаене на вътрешни шпонкови канали.
Ще съобщя за напредъка в тоя форум.
altium: Редактирах ти изображенията със свободната и лесна за боравене програма Getpaint.net. Обемът им от 3MB се намали на 180kB.
Тук е обяснено как се работи с нея: http://mazeto.net/index.php?topic=345.0 - прочети го и я ползвай.
e6acu:
--- Цитат на: strike в Август 27, 2012, 09:55:22 am ---Колега, аз мисля, че няма нужда от маховик. На устройството с , което се е представял в Женева също няма маховик. Маховик липсва и при силовото му изпълнение с тежест разположена само хоризонтално. На единият от филмите се вижда и устройство с такъв маховик, но той липсва при други негови изпълнения. Инерционната тежест, е разположена хоризонтално в металната греда между двата лагера - при мен е около 1,5 кг.
Ако обаче, всичко сработи добре, няма да е проблем да сложа маховик. Мисля, че така ще се повиши КПД-то, но за сега ще пробвам без него.
Лек ден.
--- Край на цитат ---
Пич, без маховик няма да можеш да преодолееш двете мъртви зони на осмицата която описва паразитната планка. Аз си направих четири маховика от стоманени листове 15 мм със фи 320мм, не съм ги мерил ама с една ръка трудно се вдигат. А и маховика си е акумулатор на енергия, какъвто още няма подобрен до ден днешен. За справка : ние живеем върху маховик наречен Земя, която се върти в маховика на Млечния път ... Бъди по "ексцентричен" в мисленето и не се оплаквай, а стискай и действай :))) Успех
strike:
Браво колега.
Доста солидно изпълнение.
Успех и пиши.
Аз чакам вече генератора за да пробвам има ли ... смисъл :)
Междувременно видях, че има патент - виж тук
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия