Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
Система умножения мощности на Fernando Sixto Ramos
e6acu:
Мерси колега. Малко съм замразил проекта, щот е зима :) и финансите ми пеят романси.
Спестявам за 8-10 кВт мотор на 500- 750 об/м, и не виждам перспективи да си го купя скоро.
На пролет може би... Доста промени има по установката, но ще ги обсъждаме на пролет ( на зелено:)) )
Но братята руснаци не дремят
http://www.youtube.com/watch?v=MKmtDnuJHFo подобна ще бъде и моята установка. Не се бях сетил за ексцентрични валове. Два вала вече изхвърлих (изкривиха се ). Корпуса е друг. А за размери ... те са по желание на всеки. Ако питаш конкретно за моите ще ти ги дам. По важен е принципа, а той е елементарен, люлките в детските градини функционират на същия принцип. Везна и рамо. Архимед преди крясъците Еврика :) Има един проблем обаче с резонанса и той изисква автоматизация. Макар че мене ми е все тая...вече.
Основния проблем се състои не в това, колко мощност или колко енергия ще извадиш, а в това че трябва да имаш константно натоварване на това, което вадиш. Защото всяко увеличение или намаление на товара, води до сриването на резонанса:((( По просто да го поясня , имаме вход 1кв и изход 10кв - никакъв проблем, намаляваме изхода на 9.9 кВ резонанса изчезва, по същия начин увеличаваме изхода на 10.1 кВ, резонанса се изпарява. Това на практика означава че всички крушки в къщата трябва да светят. Всички пещи и котлони да греят. Изгаря една крушка , нема ток в цялата къща:(( Абе като го погледнеш от друга стана си е чист комунизъм :))) Изобилие и консуматорство от всякъде, един срив на един консуматор.... и мача свършва:)))
oneman:
Благодаря, e6acu!
Това с резонансно зависимия изход никак не ми харесва.
Отказах се да репликирам ротовертера по тази причина.
При ротовертера играта е с кондензаторите.
А тук как се настройва резонанса?
Кой параметър се следи и какво може да се донастройва?
Виж тук за ел. двигател, обявяват се много прилични цени - http://www.tehnoborsa.com/product/6349.html
Тази обява е стара, но не намерих по-нови на под 1000 оборота.
Имаше още един сайт за машини 2-ра ръка, но му загубих линка.
Руснака беше обещал демонстрация за 28.12.2012, но после я отмени - имал нужда от донастройка на системата.
Отчиташе резултатите тук, но от новата година не се е появявал http://realstrannik.ru/forum/65-btg-aromanova/94567-btgr-mexanicheskaya-interpretacziya.html#95147
mi68:
Здравейте,
Според мен системата трябва да има реактивна механична енергия. Първият вал е в горна мъртва точка, втория е на 90 градуса т.е. хоризонтал. Не трябва двата вала да се в горна мъртва точка. Това регулиране става чрез преместване на втория вал спрямо първия. Имаме стояща механична вълна, фазова разлика 90 градуса между трептяща скорост и трептящо ускорение. Виж материала за трептяща механична система в магнитни взаимодействия-графики, схеми, решения.
Bat_Vanko:
mi68.
изби рибата от раз ;D
В случая рамото свързващо двата вала трябва да се разтяга със размер равен на диаметъра на приложната точка (диаметъра на вала). Ако искаш да счупиш нещо - това е начина! ;D
Аналогия между механични, електрически и магнитни явления в много случаи има. Но това не важи за конструкциите ;D
Успех!
mi68:
Виноват, изказах се неподготвен.
Ако няма усилване от механиката, в тази конструкция електрическата част не може да даде усилване. Просто това е време за губене, забавление.
Пожелавам успех в настройките на механичния и електрически резонанс. Тук имаме една степен на свобода, и получаването на вечно кръгово въртене ми се вижда невъзможно. Теоретично нещата не се връзват, на практика енергия от резонанс не съм изкарал, ако ще да е механичен.
Трябва да имаш параметричен резонас или кръгово въртене от две сили на 90 градуса. ПОПРАВЕТЕ МЕ не виждам, нито едно от явленията!
П.П. Имам идея да се ползват две елипсовидни зъбни колела, дефазирани на 90 градуса. Задвижвани от велосипедна верига или назъбен ангренажен ремък от кола, заедно с обтегача. Въртящият момент е сила по рамо, параметрично са изменя рамото, съответно и въртящия момент. Получаваме любимото ми дефазиране на 90 градуса. Първият вал има максимален въртящ момент, вторият минимален, след четвърт оборот (90 градуса) първият вал е с минимален въртящ момент, втория е с максимален и т.н. С гъвкавостта на обтегача и масата му, може да се направи механичен резонанс (обороти).
Предполагам, че направата на елипсовидни зъбни колела 2 броя (може в предавка едно към две, изказвам се неподготвен) няма да затрудни колегата.
УСПЕХ!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия