Да, спомням си клипа на teofilius, в който показва само-захранващ се генератор на Капанадзе. Той си призна, че целта му е била да провокира Капанадзе, за да му привлече вниманието и да си уговори среща с него. Доста дръзко решение, но човек когато е решен да постигне нещо понякога използва нестандартни методи. Аз го разбирам, но не одобрявам тези методи!
Все пак, да не забравяме че Сашо е първия човек в Българя, който направи сайт за свободната енергия и отвори очите на много хора, за което имам дълбоко уважение към него!
По важно в случая е да подкрепяме хората, които работят, експериментират и търсят начини да разберат принципа. Аз не се съмнявам, че генератора на Капанадзе е реален и работи. Ако има някаква измама, то трябва да има наистина сериозна причина за това. Може би заинтересовани компании да са му платили добре, за да направи фалшификация и да поеме натиска на много хора, като единствената цел която мога да си представя за подобно нещо, може да е именно това:
Провокиране на маса хора да работят и да търсят начини, да се открият нови методи за генериране на енергия, имайки в предвид настъпващата световна енергийна криза. Както Стан Дейо представи, в презентацията си и накара хората да работят и търсят начини да създадат антигравитацията. Помислете, маса хора от цял свят, имат повече идеи от екип учени, като работят безплатно и предоставят идеите си в интернет пространството, които учените на готово ще вземат и ще разработят нова енергийна технология, много по бързо от нас, защото имат средствата и оборудването. Разбира се, това е само хипотеза!
Аз по скоро съм склонен да вярвам, в реалността на генератора на Капанадзе, като пресях много други. Мисля че достойните неща за експериментиране са генератора на Капанадзе, ТПУ, генератор на Серл, Бедини генератор, клетка на Джо, Тестатика и повечето познати методи в областта на антигравитационните технологии. Всичко останало, като Перендев двигател и др. подобни са доста съмнителни.