Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (3/202) > >>

trax:
Мдааа, след по-продължително вглеждане наистина се съгласих, че картинката на теофил е правилна. Не знам защо винаги си представях намотката обратно навита. Моля да бъда извинен.

teofilius:
Няма проблеми Тракс! Всички ние се учим и аз,  и Ти, и вярвам че ще има добър плод от това...

goshko:
Здравейте,

интересува ме дали някой е правил solid state версията на Bedini energizer-а? За който не знае какво е това ще кажа, че това е общо взето monopole motor-a но без мотор. Няма движещи се елементи. При мен се получават странни ефекти, и бих искал да си "сверя часовника" с някой, който има опит. Един от тези ефекти е че схемата няма изключване :) И без захранване продължава да си работи и да зарежда кондезатора (макар и много бавно), но за повече от 24 часа напрежението в него не спира да нараства и достигна 80волта. И в тази връзка някой има ли книгата на Бедини - Free energy generation?

Поздрави,
Гошо

goshko:
Схемата е ето тази, но няма ротор:

Тук има дискусия на тази тема:
http://www.energeticforum.com/renewable-energy/366-bedini-solid-state-oscillators.html

Tук можете да видите какво прави схемата (не по-различно нещо от останалите схеми на Бедини):
http://www.r-charge.com/

Ето още един вариант на схемата (втория пост от горе на долу):
http://waterfuel.t35.com/zpe_bedini_solid.html - тук оптрона е обърнат и по този начин не работи. В книгата на Бедини изхода на оптрона също е обърнат, и гори ако се включи така.

Принципно аз съм опитал да дупликирам схемата от книгата на Бедини, която има съвсем малки разлики от горната (в стойностите на някои от елементите). Не искам да я публикувам, но можете да я намерите в emule като напишете "bedini solid state". Сигурен съм обаче че схемата ще работи по същия начин и с горните стойности. Аз лично не съм използвал същите елементи, защото някои се намират трудно в България. Не искам да пиша какво точно съм използвал, защото не искам да насърчавам някой да следва моите грешки. Споделям мнението на Бедини, че хората трябва да спазват неговите инструкции дословно преди наистина да разбират какво се случва. Та принципа е много прост, въпреки че не разбирам от електроника или от radiant energy, но най-общо е това: лявата част на схемата кара бобината да вибрира, това генерира radiant energy spikes, които се събират в кондезатора от дясно (зарежда се над 100 волта за по-малко секунда). Таймера пулсира и през определено време отпушва пътя на кондезатора да се разреди в батериите. Честно казано не знам ротора каква роля играе, но явно работи и без него. Аз не мога да се похваля с някакви резултати, но все пак се случват забавни неща и затова би било интересно, ако още някой е правил/направи схемата да споделим опит. Както вече написах най-интересно при мен е, че дори когато махна захранването бобината продължава да си работи и да зарежда (много бавно но без да спира) кондезатора (не съм го чакал повече от 80волта, но предполагам че ще стигне над 100). Веднъж залях единия транзистор с вода и на изхода премерих 40волта без захранване, но не знам как да го повторя :) Освен това, до колкото знам, Тесла е използвал тази radiant energy за захранва някакви мотори и други неща. Ако някой знае нещо по-въпроса ще е интересно да се пробва.

P.S. Схемата е много лесна за направа, но понякога се налага debug. Съветвам всички да проверят отделните блокове предварително - таймера, оптрона и тиристора - без да е включена бобината. Това може да спести много чудене и изгорели елементи. Съвета разбира е за аматьори като мен. Единствено бобината е по-трудна за направа, но може да се поръча.

getca:
Здравейте...Интересен е този мотор, но мисля, че не е трудно да се обясни повишаването на оборотите при натоварване. Никъде не видях мнение какво става при преминаване на магнитите покрай изключената намотка или по-точно магнитопровода й. Цитира се само енергията от самоиндукция, а къде отива енергията генерирана от въртенето на ротора с магнити... ???
При включване на товар протича ток през намотката, който създава магнитно поле с полюси, обратно на управляващите и това предизвиква допълнителен въртящ момент. Фактически ротора се отблъсква от два полюса N (по схемата на teofilius) и получава по-голямо ускорение. Та...в крайна сметка не съм убеден, че това е АнтиЛенц ефект. Естествено, че ще има граница на натоварване, зависеща от активно, реактивно съпротивление на намотката, сила на магнитите...Е, това е...Ако съм прав, добре - ако ли не, пак не е лошо, щото и това помага понякога... ;) :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия