Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
ppankov:
Пич, често глим лампата англо - говорящите я спелуват като неонова ;)
В случая се има предвид глимка...ако не знаеш от къде, слагат се на готварските печки за индикатори на ключовете, та може да се намери във всяка железарийка :)
Успех
lazy:
От снимките не става ясно как си вързал диода между емитера и базата, но този, който е запоен в колектора трябва да е наобратно /100129183827f.jpg/. Успех нататък.
emergence:
диода лесно ще го обърна и лампа ще намеря проблема е ,че нищо не разбирам о тези схеми затова съм сложил цветовете , за да може да ми кажете кой с кой цвят да свържа :) Форума ми е като хоби и нямам стабилни знания по ...(електроника) ,затова се налага този детски начин на обяснение ;)
v_silianov:
Само и аз да спомена че сложих по голяма бобина 1125 навивки и е доста по ефективна. Но още правя измервания. Чат пат има едно много странно явление, случва се обаче много рядко - когато меря батерията по време на зареждане напрежението се мени в порядъка на 0.5 волта. което е странно според мен
lyubo_msi:
--- Цитат на: v_silianov в Февруари 07, 2010, 12:14:10 pm ---Само и аз да спомена че сложих по голяма бобина 1125 навивки и е доста по ефективна. Но още правя измервания. Чат пат има едно много странно явление, случва се обаче много рядко - когато меря батерията по време на зареждане напрежението се мени в порядъка на 0.5 волта. което е странно според мен
--- Край на цитат ---
Здравейте, някой обръщал ли е внимание на тази схема с двойни магнити ? Според вида намагнитното поле, би трябвало да се получават по-кратки и остри импулси.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия