Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (25/202) > >>

emergence:
Успях  ;)  е не точно .
http://img819.imageshack.us/i/s4025587.jpg/

Вкарвам:
9,64 V
130 mA

Получавам:
4V
5,2 mA

adventum:
@emergence

Първо браво за упорството и продължавай все така!!!

Къде измери изходните ток и напрежение @emergence? Според Бедини изходната енергия е радианта и не може да се измери със стандартните уреди, които имаме. Единственият начин да се отчете, че има повече енергия е като се зареди батерия, в която радиантната енергия взаимодейства с химикалите и се превръща във използваема енергия.

Чрез този процес могат да се възстановяват мъртви батерии, които след като веднъж са заредени по този начин (дори чисто нови батерии) вече трудно се зареждат по стандартния начин (чрез зарядно), за някой дори е невъзможно. Интересното е, че самите батерии започват все повече и повече да възприемат тази енергия и да се зареждат по-бързо и по-ефективно с всеки изминал път. Бедини казва, че ако максималния капацитет на една батерия е 32 Ah, то заредена по този начин може да достигне капацитет 64 Ah. Това е нещото, в което според него трябва да се насочат усилията. Казва, че само по този начин е успял да съхрани и използва енергията от своя генератор - като зярежда батерии!

emergence:
Аз го измерих с Multemeter. Разбрах защо ми излизат такива ниски стойности. Ами имам 2 батерии 12V 1.4 ah. Едната ще я изтощя до край и ще започна с експеримента.

Колега, правилно е точката, запетайката (и др. препинателни знаци) да се долепват до думата, а интервал да се оставя след тях! Нека спазваме това елементарно правило!
mzk

mzk:
emergence, поздрави за труда.

За да бъде опитът максимално ясен ще те помоля да дадеш точната схема, по която работиш. От снимката не става ясно.
Също така забелязах, че двата акумулатора са различни. Може би ще е по-добре да използваш еднакви акумулатори.

Моят опит с използване на обратен преобразувател за зареждане на батерии даде отрицателен резултат.

ПС: виж забележката ми за интервалите в предходния пост.

adventum:
@emergence Здравей отново!

Много е важно първо да провериш, дали генераторът ти работи правилно. В оригиналния си вариант при нормален режим на работа на празен ход през мотора преминава определено количество ток (100 mA да речем), а когато го караме да върши работа (примерно сложим перка или просто стиснем леко оста на двигателя) токът през него пада, това е едно от най-важните неща, което отличава Генератора на Бедини от конвенционалните такива!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия