Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (27/202) > >>

bgsolar:
Здравейте,

От всичко казано до тук искам да попитам нещо:
На пазара вече продават Радиантно зарядни апарати  http://r-charge.com.
Според вас с кое зарядно ще ми е по изгодно да си зареждам акумулатора:
-Обикновенно зарядно
-Радиантно зарядни апарати
Ако някои има инфо...моля да сподели.
Благодаря :)

teofilius:
Цените са доста соленички.   Не съм експериментирал с автомобилен акумулатор, за да видя как протичат процесите и каква е ефективността на радиантния заряд върху такъв акумулатор. Мога да направя такова зарядно и за голям акумулатор, но ще ми е нужно време за тестове, а и засега съм с други планове....

teofilius:
  Не разполагам с автомобилен акумулатор, иначе с удоволствие ще пробвам. Не ми е проблем да направя такова зарядно за мощни акумулатори, а контролера на заряда и автоматичното изключване също не са сложни. Може да се поинтересувам за стар, но работещ акумулатор от приятели и непременно ще споделя резултатите, въпреки, че не се съмнявам в резултата.
  Тъй като обикновеното зареждане с ток разрушава плочите на акумулаторите, докато при радиантния заряд тока е нищожен, а се набляга на напрежението (един вид се зарежда с напрежение, а не ток), то изглежда напълно логично защо се увеличава живота на акумулаторите при последния вариант.

nizo:
Такова радиантно зарядно може да се направи с реле на 12V. Свързва се да си прекъсва само захранването, а пика от прекъсването се хваща през един диод. Импулсите при прекъсването са няколкостотин волта. Четох, че зарежда обикновени батерии, но аз лично не успях да заредя батерията, която сложих, но се заредиха 5 други, които не бяха свързани.  ;)

bgsolar:
Колеги,
Много ви моля, ако някой има схема на радиантно зарядно...да я помести.
Имам около 5 акумулатора...и искам да направя едно замерване.
Благодаря:)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия