Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (35/202) > >>

Радeв:
Здравей, amxcs!
Забелязвам че в клиповете на Дж. Бедини бобините са навити от сноп изолирана тел, така се намалява скин ефекта т.е. при високи честоти /и стръмни фронтове/ се получава така, че тока не тече през цялото сечение на проводника ами по повърхността.
Освен това Бедини цитира Тесла: "Никъде по електромоторите си не използвайте желязо, защото загрява и ги прави неефективни!". За сърцевина на бобините можеш да използваш ферит, той няма загуби от хистерезис или просто казано от триене при преориентирането на магнитните диполи.
Според мене и неодимовите магнити не са решение понеже дори и пресовка с мултицета измерени са 0 ома => пак си е загуби от вихрови токове ....

Аз лично имах намерение да ползвам бедини мотора да върши механична работа, но излиза, че трябва огромен мотор-генератор за нужната ми мощност.

nizo:

--- Цитат ---Никъде по електромоторите си не използвайте желязо, защото загрява и ги прави неефективни!
--- Край на цитат ---

Как така, бре?! Ферита си е баш желязо на прах и е най-ефективно за магнитна проводимост. Бедини/Тесла, може би е имал предвид, да не се ползва стомана, защото на практика чисто желязо не се продава.

amxcs:
Вчера си играх с бедини мотора. Вдигнах малко съпротивлението и моторчето влезе в резонанс :D
http://www.youtube.com/watch?v=oPOtbbxNV3Q&feature=plcp
Така, без да се върти, консумира 50мА на 11,6V и на изхода има 140V, зареждам няколко кондензатора и светвам CLF крушка за 2 секунди.
Без кондензаторите глим лампата светва за постоянно много ярко.

amxcs:
Не съм. С диоди ли да опитам.

Vector:
Здравейте,темата е изкл. интересна - много бих се радвал да пишете повечко :)
Някой би ли се наел да ми направи схемата на бедини мотор, за което бих си платил ?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия