Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
az_skeleta:
Аз за това питах дали някой му е писал, защото на филма който гледах според това което показва си работи.
Някои има ли негови координати на които евентуално да му пиша?
Vector:
Сега работи или не,генератора на Бедини ?!
coke2k:
Ами според Бедини трябва да работи. Той изхожда от наблюденията си върху мотора на Грей като е бил 2 -3 пъти през няколко години интервал при Грей и е имал възможността да разглежда от близо неговите мотори. За разлика от Грей , Бедини работи с ниски напрежения и не ползва искрища. Използва обратна индукция, която би трябвало да е близка по форма и параметри и да прилича на високоволтово разреждане на зареден кондензатор. Да ама не. От схемите на бедини се получава прост безчетков правотоков мотор с много малка мощност, който може да се използва за зареждане на всякакви акумулатори , но не дава ефективност. А Грей с 2 акумулатора по 12 волта стотина амперчаса получава по време на демонстрация 80-100 конски сили тяга и държи акумулаторите заредени през цялото време.
А до колко наистина работи мотора на Бедини всеки може сам да се убеди срешу 5-6 лева и 1 час свободно време. Схеми има много. Аз лично не успях.(И то срещу много повече от 5-6 лева). Но пък е интересно и действа мотивиращо.
Хайде Успех на експериментиращите.
g1905:
В България има човек, който прави генератори на Бедини по поръчка - http://garaja.net/viewtopic.php?f=7&t=198&start=410
dymelsoft:
По важното е тук да се коментират работещи и чисто практически неща свързани с Бедини. В идеята според мен има много хляб. Проблема е, че се занимавам с друг проект и не искам да се разпилявам, но бих адмирирал всеки, който наистина се опита да реализира Бедини без свободни съчинения /в конструктивно отношение е елементарен/ и да сподели реални резултати и евентуално практически решения /схемни, конструктивни и прочее/. Материалите по темата в нета са повече отколкото може да си представите, вкл. и успешни и работещи модели. Всеки който твърди тук че идеята е неработеща, според мен просто не е правил нищо или по скоро е нахвърлял с подръчни материали нещо и после казва, това не работи. И накрая мисля, че всички идеи за СЕ се въртят около варианти на създаване или генериране на определени магнитни полета и тяхното последващо трансформиране в ЕДС. Ясно е предполагам за всички че определено съчетаване на магнитни полета създава условия за извличане на енергия от околната среда ( лъчиста енергия, оргон, етер, както искате го наричайте, но да се отрича това си е просто от инат ) Бедини в случая не е изключение, а по скоро потвърждение за това. Поздрави.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия