Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (42/202) > >>

EDM electronics:

--- Цитат на: Maistora52 в Юни 29, 2015, 04:39:20 pm ---ЕДМ, аз го пробвах И точно това изключване на зареждащия акумулатор и включването на същото място на зареждания. Плюс - варианти с кондензатори зареждани от третата намотка (не участваща в схемата) - пълня ги с до 40-45 волта при техен общ капацитет 200 000 мкф, връзвам ги бързо на мястото на захранването на системата, но капацитета им стига за максимум 20-тина секунди забавящо се въртене.
Има и схема само с един акумулатор, който в кратък промеждутък между две "включвания" на транзистора да взима енергия от него, получава обратния импулс (дали от силовата бобина или от "мнимият" полюс - не знам) - но не съм я пробвал.
Пускам няколко схеми.
Втората е малко подобна на първата, но не е същата.
На Третата въобще не виждам никъде захранването.
Над другите сами разсъждавайте.

--- Край на цитат ---

Майсторе, не, не си включвал както аз обясних. От схемите ти виждам, че ти поставяш намотка до работната и от нея черпиш енергия да захранваш схемата. Ама така ти нарушаваш работата на индуктора, правиш трансформатор, вземаш му енергията. Знаеш ли какво е DC-DC инвертор? Това е едно устройство, което го захранваш от зареждания акумулатор, но той е галванически отделен от него и изхода му е пак със същото напрежение и можеш да го връзваш както си искаш. При твоите схеми не виждам да получиш същия ефект. Трябва индукторната намотка да не бъде обезпокоявана, да не се черпи енергия от нея, нито пък от ротора. И там не бива да се слага намотка, която да генерира напрежение за захранване, защото идва Ленц, а той почва да спира и без това мижавото движение на ротора.

Дано си ме разбрал...

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Юни 29, 2015, 04:49:27 pm ---... Трябва индукторната намотка да не бъде обезпокоявана, да не се черпи енергия от нея, нито пък от ротора. И там не бива да се слага намотка, която да генерира напрежение за захранване, защото идва Ленц, а той почва да спира и без това мижавото движение на ротора.

--- Край на цитат ---
Добре де... управляващата електроника колко да дърпа? 5-10-20 милиампера... Това сравнимо ли е с тоците, които са необходими за зареждане на един акумулатор? Ако се опитваш да заредиш акумулатор с 50 милиампера, ще ти трябват седмици ако изобщо надхвърлиш тока на саморазряд.

dymelsoft:
Така, явно всеки тълкува нещата според собствените си разбирания. Ще се опитам да обясня всъщност, какво представлява системата. За да стане по-ясно ще използвам и аналогия в обясненията. Схемата на Бедини всъщност представлява следното - бобината ( кофа за вода ) по време, когато транзистора е отпушен се натрупва енергия в нея под формата на магнитно поле (кофата се пълни с вода) . В същото време това поле взаимодейства с полето на преминаващия магнит, като го избутва /отблъсква/ (в кофата с вода има поплавък който избутва тежест нагоре). След като магнитът премине транзисторът се запушва и веднага се отпушва диодът подаващ напрежение към втория акумулатор (поплавъкът в кофата е стигнал пределна височина и кофата е пълна с вода до определено ниво, което затваря пълнещия отвор, след което се отваря друг отвор през който водата изтича допълнително избутвана от поплавъка и тежестта към него).  Не знам доколко точно аналогията се връзва в случая, но от нея следва, че добавка няма от къде да се вземе тука, освен ако в бобината не се пръкнат токоносители от околната среда или нещо подобно по време на процеса. Поздрави.

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Юни 29, 2015, 06:07:11 pm ---Добре де... управляващата електроника колко да дърпа? 5-10-20 милиампера... Това сравнимо ли е с тоците, които са необходими за зареждане на един акумулатор? Ако се опитваш да заредиш акумулатор с 50 милиампера, ще ти трябват седмици ако изобщо надхвърлиш тока на саморазряд.

--- Край на цитат ---

:D Колко дърпа управляващата верига в базите на транзисторите? Ами като се има предвид, че коефициента на усилване по ток на тези транзистори е около 20, т.е. при 1А колекторен ток базисният ще е 50mA. Това кото го умножим по 8 транзистора на бобина прави 0,4А импулсен управляващ ток за една бобина. Но не това е същественото в казаното, а това, че Майстора се е подключил директно във веригата на индуктора, макар и индуктивно, а там все още нямаме преобразуване на студеното електричество, то е вече преобразувано в акумулатора и именно там в постоянното напрежение следва да захрани инвертор, който да захранва цялата схема. А колко консумира захранващата част? Ми съгласно автора Гого 1 това е 1А за една бобина или около 12-24W /не знам със сигурност какъв волтаж е захранващия акумулатор/.

По въпроса за добавката - има ли енергия която се взема отнякъде или не?
По-горе пуснах 3 видеа на украинеца, които ще ви отговорят на въпроса мноооого добре. Има едно обяснение по аналогия с реката и двата бряга... Сега, ако не приемем /повярваме/ че съществува етера, то никой никакви теории не може да обясни. Т.е. приемаме че съществува, без да го виждаме и даказваме, само по косвени признаци и технорелигиозни убеждения, и само тогава може да си обясним теорията и да намерим някаква логика в нещата на чудесата.

Впрочем, ефира се поляризира /променя си посоката, направлението/ когато се подаде рязък магнитен импулс, но кратък, защото иначе за хаби енергия напразно, ефира не си променя посоката като се задържа импулса. А какво става при рязък импулс в индуктор? - обратно ЕДН. Там, в обратното ЕДН е това студено електричество, но се извлича при определени условия. Аз мисля по-голяма индуктивност и по-кратък импулс. А по-ефективно е когато се получи резонанса показан по-горе във видеото на украинеца /не е параметричния резонанс/. При този резонанс се увеличава в пъти ефективността на студения ток - това се вижда на осцилограмата на украинеца.

Velektra:
EDM electronics, дано поне теб някой "практик" да те послуша относно това:

--- Цитат на: EDM electronics в Юни 29, 2015, 04:39:55 pm ---.......
Тогава баща му /също електрончик/ му казал, като го видял да си губи напразно времето, че докато не разбере принципа на действие на дадена постановка, като не го разбира, нищо няма да му роди главата в опити, само ще си загуби времето.
.............

--- Край на цитат ---

И аз мисля като теб и за това:

--- Цитат на: EDM electronics в Юни 29, 2015, 08:42:11 pm ---...............
Впрочем, ефира се поляризира /променя си посоката, направлението/ когато се подаде рязък магнитен импулс, но кратък, защото иначе за хаби енергия напразно, ефира не си променя посоката като се задържа импулса. А какво става при рязък импулс в индуктор? - обратно ЕДН. Там, в обратното ЕДН е това студено електричество, но се извлича при определени условия. Аз мисля по-голяма индуктивност и по-кратък импулс. А по-ефективно е когато се получи резонанса показан по-горе във видеото на украинеца /не е параметричния резонанс/. При този резонанс се увеличава в пъти ефективността на студения ток - това се вижда на осцилограмата на украинеца.

--- Край на цитат ---

Освен украинеца следете и  много внимателно UFOPOLITICS.  Те са много напред с "материала".
http://ufopolitics.com/bg/free-energy-2/

Както писа и  EDM electronics това студено електричество се извлича при определени условия.
Има дори строга последователност на настройка: първо импулс/пауза 50 на 50, минимум честота, след това се намаля импулса за сметка на паузата и т.н. Интересното е че като се настрои веднъж схемата и тръгне, то ако се изключи захранването и после пак се включи, то тя не тръгва. Трябва пак всичко отначало. Не се сваща лесно и току-така студеното.
Само някой да не се обърка и да каже че това не е по темата.
Точно по темата е.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия