Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (44/202) > >>

Velektra:
elektros, аз отдавна съм се произнесъл за клиповете - 99% за с рекламна цел и доста хора се оборудваха със супер техника имено с пари от такива клипове. Дори писах че се замислям вече сериозно дали да не започна да правя и аз такива клипчета.
И друго е сигурно: който успее да направи нещо и например да го самозахрани то бъди сигурен, че няма да напише и един ред за това във форума.

--- Цитат на: elektros в Юни 30, 2015, 08:59:30 am ---............
Имало хладно електричество, ама трудно се хващало, и като се хване пък не можело да се използва....
......

--- Край на цитат ---

Последната част от изречението не е вярна. Трудно се хваща, но МОЖЕ да се използва. Защо да НЕ може?

EDM electronics:
Много песимизъм бе колеги.
Ако не един абориген, който не е виждал бял човек му кажеш, че вместо да търка клечки за да си пали огън има технология отвъд джунглата, с която, като натисне едно копче и ще се освети целия катун и с LCD-екрани ще вижда всичко какво става по света, сигурно е, няма да повярва. До там му се простира фантазията и познанията. Аналогията с песимистите е същата.

Интересно е, защо атеистите фрии-енергетици си губят времето в този форум? Уж не вярват, пък прелистват от време на време форума, де не би някой случайно нещо да е открил или пък да даде информация  :D. Е...ма си противоречите...

Всеки който участва в този форум има някаква надежда, макар и малка /при всеки е различно/, че СЕ има.

dymelsoft:
elektros, тази тема за клиповете е дискутирана многократно. Да "тубата" е претъпкана буквално с клипове на тема "free energy" , като е напълно ясно, че авторите на тези клипове правят това с цел печалба. Има обаче и друг въпрос. Кой плаща на YouTube за това съдържание (като изключим рекламите). Да предположим, че някой наистина качи достоверен клип, какво ще се случи с него. Това е все едно да хвърлиш игла в купа сено.
Като оставим на страна хилядите клипове, да отричаме алтернативните методи за преобразуване на енергията около нас (която е в изобилие) е същото като приказката за щрауса. Забравете за миг консервативните си познания и си задайте въпроса, защо съвременната физика страда от толкова нерешени парадокси и несъответствия в различните теории.
Най-лесното нещо, което може да направи човек е да отрича нещата които не разбира. Естествено, трябва да се разграничим от сляпата вяра.
Друго, което винаги ми е било интересно е къде се дява енергията от загубите във всяка една система, която извършва работа така или иначе с КПД под 1 ? Какво я поглъща? Всеки ще каже сили на триене, топлинни загуби и т.н. Естествено простия отговор е закона за ентропията, но коя е силата която се противопоставя на ентропията.
Съжалявам, че се отклонявам силно от темата, но смятам съществува система която е в състояние да трансформира форми на енергия които не можем да ползваме в такива които можем. Поздрави. 

П.П. Не съм сигурен, че системата на "Бедини" спада към тези които са в състояние да извличат енергия от средата, за това ще предложа схема, която да се експериментира. Не ми се дават пари за толкова много метри жица, но тези които имат вече така или иначе налична реплика, не пречи да пробват.

elektros:
Аналогията  с аборигените е неуместна....Философския камък се търси от векове, ама още никой не го е открил, нали?  Има със сигурност СЕ,  но тя  не е показана в нета, още по-малко при Бедини... Просто се отрича нещо, което е направено и не работи, коментира се реален факт. И между другото се работи....

EDM electronics:
Мисля спора и песимизма за безсмислени. Нека турим край и да чакаме новини от Мадсад БГ.  :)
Аз също бях зачеркнал Бедини, докато не се появи Гого 1 от форума на Кадуцеус, който излага интересни твърдения с генератора си. Човекът ми се вижда сериозен, защо да баламосва хората? - няма рекламни клипове в Интернет! Нека му дадем шанс да ни покаже/докаже, да не бързаме да анатемосваме - нали? Може и да греши, но ще видим.

Дали съществува СЕ, ще дам прост пример: Ядрената енергия е по-свободна от всичко. Това е доказателството за СЕ. Има и други форми. Да не се окаже един ден, че енергията от атома идва именно от етера!
Ние тук обаче се стремим да я получим с електронни и безвредни устройства, като локални енергийни станции - това е  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия