Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
Maistora52:
Схемата изяснява всичко. За мен въпроси вече няма.
Сърдечно благодаря.
lz1jer:
Още един макет на Bedini SG. Работната намотка е 2130 навивки, тригерната е 710 навивки, проводник ф0.3mm. Осем керамични магнита, транзистора е MJE13007. Допълнителна информация в прикачения файл, в любимия на всички формат.
Михаил Кузмов:
Чувал съм една приказка, която казват била шопска ! "Оти да е просто като може да е сложно" ??
Напишете поне, какво вкарвате и какво вадите с тази схема ! Майстора 52 написа ! Или няма значение ?
Бъдете здрави !!
P.S. това като за изложба изглежда lz (поздрави)
az_skeleta:
Моя се захранва с 30В 1,4А. Акумулатор 75А.ч. го зареждам 22 часа от 10.5 до 15.8В като това са все още възстановителни зареждания!!!! Също така преди 2 дни установих че като сме поставяли 2рата бобина(с Жоро) се е получило разминаване и на изхода сега вместо един сигнал получавам 2 през много малък период. Затова и не ми зарежда както трябва.
Според моя скромен опит с генератор, вместо с магнитен диск, 2 акумулатора директно не могат да се заредят. Само че Бедини в единия от филмите казва че така няма да стане. Трябва акумулатора на входа да е с положителна енергия зареден, а този който се зарежда е с отрицателна. ако ги завъртиш получаваш 2 разредени акумулатора. Взел съм си ЮПС за целта, но първо трябва да си оправя акумулаторите и генератора.
За това не давам резултати. Жоро има повече опит той да пише ако иска!Според него от един акумулатор може да се зареди друг, но това не съм го виждал с очите си. Това което съм виждал е 75А.ч. акумулатор(възстановен, но до колко не знам) да се зарежда за час.
nizo:
Здравейте,
искам да предложа на всички занимаващи се с Бедини, варианта който съм прикачил. Взех схемата от по-горе и я изчистих за 1 бобина. Моята добавка е в червено и въпреки да е нелогична и дори глупава в очите на някои хора, то препоръчвам да се пробва.
Защо слагаме тези кондензатори, че и на късо. Първо не гледайте това, че са на късо. Тези кондензатори ползваме като фолио на което да стои даден заряд в дадено време, така както например заряд стои на върха на Ван Де Грааф генератор. Идеята идва от това, че когато бобината изхвърля натрупания магнетизъм под формата на ток, той няма възможност качествено да се набута в батерията, защото тя има дадено вътрешно съпротивление и волтаж, който е в опозиция на зареждащия волтаж. Тези кондензатори дават малко място на което да иде заряда от бобината, преди да постъпи в батерията. Тествал съм го лично и смятам ефекта за потвърден.
В известен смисъл това е нещо като кондензатора, който е нарисуван в сиво, но ако вържете такъв кондензатор, то конструкцията придобива друг смисъл. От една страна този кондензатор ще се зарежда при отпушване на транзистора, а от друга създава осцилиращ кръг с бобината. Вероятно схемата ще дърпа повече, но и ще зарежда по-бързо. Който има желание, може да пробва и да докладва.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия