Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
Михаил Кузмов:
Поздравих lz1jer по две причини ! Първо, добре изглежда постановката му ! Второ, видяното в pdf файла, напълно съвпада с анализа ми от преди да се захвана с "играчката" ! Това беше причината да мисля по просто и последователно, за да видя как ще се развият нещата в подобен двигател-генератор !
Общо взето, всички стигаме до един извод ! Теоретично и практически !
Тогава, някой ще ми обясни ли защо трябва да си зареждам акумулатора по този начин ?? Вземете едно зарядно с ламелен трансформатор. Има ефективност поне 70%. Ако се насочим към топология на квазирезонансно зарядно със ZVS-ZCS, сигурно ще подминем 90% ! Е колко още ?
Не че ви приканвам да се откажете ! Аз също няма да се откажа ! Само споделям, намирам така интерпретиран Бедини за бита кауза !
Бъдете здрави !
GreenHulk:
СПоред мен по добре фокуса да бъде вместо на бедини на пулс-мотор - където от едно леко подухване започва да се върти и да генерира ток - тук вече може да се играе с броя на намотките и циклите за движение и генерация, като ако имаме автоматично превключване всяка следваща намотка да е превключваща а всички останали генераторни, може да има добра ефективност, или дори да се направи на 2 етажа с фазово отместване на магнитите или намотките.
Надявам се да се разбира какво имам предвид. Ако не, може пак да опитам:). Ако някой е готов да разработи такъв драйвер, да ми пише бележка за цена 8) (може електронно, може оптика, може риид, класиране по най-ниска цена:)
Михаил Кузмов:
Горе долу си прав Green.. ! Само не ми ясно как ще местиш фазово бобини или магнити ? Това е хардуер !
Колкото до останалото имаме синхрон с Майстора 52 ! Може нещата ни да изглеждат малко нескопосано, (спрямо примерно lz1jer) но това се дължи на големият брой експерименти ! Не можем във всеки да вложим 'изложбен" вид !!
Тези архивни кадри показват как се движат step-by-step нещата ! А колко още такива има за показване ?
https://www.dropbox.com/s/m1v5jtglo3erw19/Revers_na_bobina_1%5B1%5D.mp4?dl=0
https://www.dropbox.com/s/bgc93poll5im0ch/Pomo6ten%20impuls.mp4?dl=0
GreenHulk:
--- Цитат ---Само не ми ясно как ще местиш фазово бобини или магнити
--- Край на цитат ---
Именно хардуерно да са закрепени още при конструиране с ъглово изместване на разположението на горния диск.
madsatbg:
Здравейте,
след като се сдобих с една шепа изгоряли транзистори,при всяка "грешка" изгаря един транзистор,
се замислих как да се защитят транзисторите от грешки като:
не включен товар, "нефелен" акумулатор или лоши контактни клема към акумулатора.
След разни опити стигнах пак до "оригинала" на Бедини, не съм сигурен до колко е негова схемата.
А именно паралелно на емитер колектор на всеки транзистор поставих по една глим лампа 110 волта.
Сега вече нямам прблем с горенето на транзистор.
p.s Започвайте от ниско захранващо напрежение, ако светне глимката нещо не е в ред, иначе пак "бум".
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия