Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (57/202) > >>

Maistora52:

--- Цитат на: Velektra в Юли 16, 2015, 10:45:02 pm ---Майсторе, може ли само на мен да обясниш как практически навиваш БИФИЛЯРКА от две по 600 навивки и едната използваш за тригерна, а другата за греца. Нещо не мога да си го представя.

--- Край на цитат ---
Обяснявам сериозно не защото не схващам "бъзикането", а за възможни решения на други колеги.
Чисто практически - с бобинарката на снимката. На нея в момента има три "захранващи" макари (тези отдолу), от които изтеглям проводниците с фи 0,5 в паралел от 3х600 - навитата макара отгоре вляво, и на макарата вдясно, която се навива в момента и съдържа 3х65 навивки.
Чисто теоретически - схемата на Бедини с бифилярка - две паралелни намотки от по 600 навивки. На втората снимка - не съм я чертал аз, такава си беше.
...
Използвам популярния термин "би-филярка" означаващ за мен Две Паралелни намотки в една бобина, т.е. 2х600 или 2х800, или 2 х N-namotki.
Другия термин "три-филярка" - съответно три паралелни намотки от по еди колко си навивки.
Имам и "четири-филярка" от 4х350 навивки с фи на проводника 0,8 мм - на първата снимка - бобината най вляво.
На втората бобина (от ляво надясно) имам 3х330 навивки. Тя беше вързана в схемата показана на клипа. При нея две от намотките са:
1 - тригерна - към потенциометъра и базата на транзистора,
2 - "товарна" - към колектора на транзистора и към батериите и
3 - в схемата на третата снимка просто добавям трета намотка в бобината и я свързвам през Грец към високоволтови кондери - бяха два бр. по 180мкф за да се получи нещо подобно на схемата показана на четвъртата снимка

madsatbg:

--- Цитат на: Velektra в Юли 16, 2015, 11:54:17 pm ---...
Може ли да се направи вариант на Бедини без въртящи се части и магнити?

--- Край на цитат ---

По мое мнение, не може.
Защо ли? Да си отговорим как работи Бедини генератора?
Енергията която се получава не е само от обратното едс, магнитите  завихрят етера, оргона или там както и да се казва, енергия от околната среда.

EDM electronics:
Дали може да се премахне механиката, като се запази същия ефект на Бединито?
Да, разбира се. И това е интелигентното решение. Каплата служи единствено за генератор. Тя се задвижва от електромагнита. Така вместо да поставим един чип - PWM-генератор, въртим "воденични колела", за да има по-голям ефект, както  juliang спомена.

Някой може да каже, ама в магнита са извънземните, дето правят СЕ. Като контрааргумент обаче, ел. магнита има стотици пъти по-мощна енергия от магнитчето на каплата. Ако има нещо дето ще влиза в системата да дава СЕ, то е в средата, т.е. то е навсякъде. И в магнита няма нищо свръхестествено. Той си е най-обикновен метал или сплав, в който посоката на електроните на всички атоми е еднопосочна /магнит се прави като се загрее, т.е. раздалечат се орбитите на електроните от ядрата на атомите и се приложи мощно магнитно поле, за да се уеднакви посоката им/. Силата му идва от магнитното поле, което създават атомите при въртенето на електроните. Вероятно това магнитно поле повлича или поляризира и т.н. етер, но това е все още недоказана хипотеза.

Бединито си е един съвсем прост еднотактен електронен ключ с товар индуктивност. Целта е да се получи по-голяма обратна индукция. Тя зависи от броя на навивките и големината на импулсния ток. Т.е., колкото повече навивки и колкото по-дебел проводник /т.е. по-малко активно съпротивление/, толкова по мощен импулс и повече обратна индукция. И съпротивлението на ключа трябва да клони към "0". Само с подобряването на изброените параметри си струва да се експериментира. В противен случай е пределно ясно от конвенционалната електроника, че няма извънземни в тази постановка.

Чисто електронния вариант на Бединито ще е в пъти по-лесен за изработка и настройка. Всъщност ТТ си е еквивалент на Бединито, само дето обратната индукция се сваля с вторична намотка.

Само да добавя за експериментиращите: Ако намалят съпротивлението на ключа 2 пъти, ще увеличат обратната индукция два пъти. Това става много лесно, като се заменят използваните "калпави" биполярни транзистори с нискоомни MOSFET или най-добре каскада, както при Исмаел Авизо.

madsatbg:

--- Цитат на: EDM electronics в Юли 17, 2015, 09:03:37 am ---Някой може да каже, ама в магнита са извънземните, дето правят СЕ...... Вероятно това магнитно поле повлича или поляризира и т.н. етер, но това е все още недоказана хипотеза.

--- Край на цитат ---

Напълно съм съгласен с теб. ;)

--- Цитат на: EDM electronics в Юли 17, 2015, 09:03:37 am ---Бединито си е един съвсем прост еднотактен електронен ключ с товар индуктивност. ..... В противен случай е пределно ясно от конвенционалната електроника, че няма извънземни в тази постановка......

--- Край на цитат ---

Това вече е твърдение което също иска доказателство  :-\

--- Цитат на: EDM electronics в Юли 17, 2015, 09:03:37 am ---...Това става много лесно, като се заменят използваните "калпави" биполярни транзистори с нискоомни MOSFET или най-добре каскада, както при Исмаел Авизо.

--- Край на цитат ---

Замяната на биполярните транзистори е оправдано, само за подобряване на работата на "еднополюсния" генератор, но, може би според мен, няма да доведе до повишаване на добива на "непознатата ни енергия" :)

поздрави

az_skeleta:
 EDM electronics,  ти или нарочно не четеш какво съм писал или не ти отърва.
 В предния си пост писах точно това. С генератор на правоъгълни импулси работи, но с магнитен диск импулса е ДВА ПЪТИ ПО-ГОЛЯМ.
 С полеви транзистор обратното напрежение е по-високо с 400В отколкото с 13005(биполярен), но не зарежда по бързо! Това съм го пробвал също!
 Други идеи ако имаш, казвай ще пробвам ако е възможно.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия