Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (59/202) > >>

caduceus:
Тествах различни схеми и свързвания и успях да постигна частично зареждане на акумулатор с хладен ток от Тесла хеърпин. Зареждането стана само през плюс клемата и плюсовата част на П-то след кондензаторите, дето няма нормален ток  :). Ползвах две 1,5 амперчаса 12 волта акумулаторчета, за да се види как е КПД-то на системата. С доста разходното искрище /5-6 мм искра/ и загубите в системата, установих че най-грубо казано захранващото спада с две стотни волта или два пъти по-бързо от вдигането на захранваното /с една/. Все пак идеята беше да се види може ли еднопроводно само през плюса и то с хладно ел. да се зареди - да, може! Пробната лампа-пламък свети както при контакт с ел. си част, така и на стъклото. Свети при допир на изолацията, стените на акумулатора и клемите - а без допир по протежение на електродите на около 20 см встрани.
Продължавам с тестовете утре, предстои оптимизиране на системата. Зарежда доста по-бързо от Бединито  ;) Но пък там има по-малко загуби, та ще видим.
Поздрави

Velektra:
caduceus, моля те обясни: Хладно електричество може ли да се постигне с феритни сърцевини?
Според мен - не може.

caduceus:
Ами не знам - не съм тествал такива ферити. Засега съм видял такова студено ел. от магнитния ротор на Бедини и Тесла хеърпин, също и от разряди на ВВ кондери. Работя по някои неща на Грей във връзка с последното, та да видим там как е. Нямам и Тесла траф за съжаление, трябва да го видя отблизо това нещо за да разбера какво е наистина  :) Но направено с еднакви маси на първична и вторична, за да има резонанс както е открил Тесла - а не както му падне на навиващия  ;D И без електроника. Май ще трябва да си го направя сам по старите книги, с л.стъкленици и прочее - всичко след това не е същото като ефект
Поздрави!

Velektra:
Благодаря за отговора!
И при Грей няма ферит.
Едно от интересните неща при него е че искрището е м/у +4000V и +12V на акумулатора!

bobokom:
Преди няколко дни се видяхме с Гого и заредихме акумулатора на колата ми с неговото Бедини. След като минах към 300 км оттогава мога да потвърдя, че имам към доста добра икономия, с определено по-добра динамика, както в ниските, така и във високите. Друго което ми направи голямо впечатление, че след като заредихме акумулатора и разредихме 3 пъти с Бединито, с обикновеното зарядно се зареди за 30 минути.
Благодарности на Гого за отделеното време.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия