Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (66/202) > >>

prp:
И според мен в Бедини има нещо но по скоро в този вариант:
https://www.youtube.com/watch?v=ztRr-dUs6EU

coke2k:

--- Цитат на: dymelsoft в Октомври 28, 2015, 08:44:35 am ---coke2k, Консумацията от мрежата не съм я мерил по простата причина, че Жоро използва за пробите си стар захранващ модул със стандартен мрежов трансформатор и линеен стабилизатор, който е с много ниско КПД. Захранващия блок е с аналогови(стрелкови) волт и ампер метри. Консумацията на "генератора" е 150W +- 5W, без значение колко акумулатора са включени за заряд. Интересното за мен е, че и при включване на товар с ток 13А консумацията не мръдна а напрежението на акумулатора продължи да се покачва.  :o . Простите сметки сочат, че има добавка . 13А*13.8V= 179W плюс фактът, че акумулатора 75Ah продължава да се зарежда.Видях и какъв инвертор си е поръчал за доставка 5KW и ще прави самозахранка. Завиждам му :P , че си е намерил четири тягови акумулатора по 100Ah за без пари. Поздрави.
П.П. направата на този генератор никак не е евтина (само в едната бобина има 2.5 кг. медна тел.), но според мен си заслужава. Ето и една-две снимки.

--- Край на цитат ---
ОК, значи има светлина в тунела. Всички тук имаха нужда от едно такова изказване и чакаха точно този резултат. В неделя и аз ще отида до Пловдив стига да ме приеме Yoro, имам възможност за построяването на такъв генератор - не е проблем и ако постигна неговите резултати т.е. получи се успешна реплика смятам да обобщим цялата информация ще я съберем на едно място с чертежи схеми и каквото е необходимо и ако Yoro  каже ДА, ще си помагаме да се разпространи и внедри на повече места. 

Vetap:
Честно казано бях приготвил почти всичко за едно "бедини". Беше ми останало да навия бобините, когато се разрових в нета и видях доста отрицателни отзиви и то от хора, които са си купили устройството от Бедини  (този хитрец не казва всичко!) и сега прашасва. Вместо това пробвах твърдотелен вариант с генератор на високоволтни импулси и имаше резултати, което отдадох на десулфатизация на батерията. Това, което показва Yoro e истина и не един човек го е видял и го е проверил. Както се изразяваше един мой професор " Когато желязото говори и професорите мълчат".
Приканвам всички, които могат и с каквото могат да подкрепят Yoro в неговата работа. Нека за сега да оставим "теорията" на устройството на мира! Това, че колите подобряват качеството на изгаряне на горивото!? говори, че устройството наистина не е толкова просто, колкото изглежда. Въобще - има място за размисъл и за работа. Най - напред може би трябва да се постигнат резултатите на Yoro и от там да се тръгне.   

EDM electronics:
Радвам се, че тонът се промени от нападателен в конструктивен. Дано няма повече съмнения и нападки.Твърдените от Yoro странни явления се потвърждават от компетентни колеги.  Аз също възнамерявам да го посетя, да видя какво що и да направя репликация. Мисля на прима виста, че ефекта се получава от голямата индуктивност, съпоставена с ниската честота и краткия импулс с който се атакува тя и вероятно начинът на навиване на бобината. По тази аналогия ще може да се ползва бобина с по-малка индуктивност но с по-висока честота. Ако открием причината /кайнака на СЕ/ ще е много лесно да премахнем механиката, да се вдигне честотата и да се намалят размерите.

caduceus:
Най-после... Това, което ви говори и показва Жоро, има пряка връзка с една купчина явления които изследвам и аз, от над седем години. Браво на Димелсофт и Кузмов, че видяха и написаха това, което си е!
А като минете, скъпи учени колеги през катарзиса, в който осъзнавате че почти нищо не знаете за тези неща, може би ще се сетите че някой вече е доста наясно - та ще прескочите и до Ловеч с няколко подходящи коли /без софтуерен блокаж/ с борд компове, за да ви покажа как работят и моите изделия /въпрос на един час, максимум - за да видите с очите си/. А дано тогава да се спре хейтърството и празните приказки в тоя форум. Чувствайте се поканени!
Относно генератора на Жоро - има път за сериозно усъвършенстване, който изследваме в момента с малък екип. Надяваме се до месец-два да имаме прототип с поне 2 пъти по-малки размери и доста по-висока ефективност, с цел да се прилага при електромобили и електроскутери. Системата е модулна и позволява наслагване при по-големи консуматори.
Поздрави!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия