Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
Yoro:
Здравей coke2k!
Няма проблем да се направи това което искаш въпреки, че почна да ми писва от доказване на това което прави генератора, но с толкова малки батерии няма да има нужния резултат.
Трябва напрежението да не пада.С тези батерии това няма как да стане.
Натовари ги с 4А и ще видиш какво ще се получи след един час.
Аз съм зареждал с литиево йонна батерия 16.8в 6.6Ач 77Ач батерия като захранващата батерия не беше изтощена, но това беше възстановена и заредена с генератора батерия от лаптоп.
Литиевойонни батерии от лаптоп след обработка с генератора стават неузнаваеми.С такава батерия е моята бормашина и за около пет месеца съм я зареждал само веднъж и то не повече от 10 минути преди два месеца като работя с нея всеки ден.
Захранването на генератора ще става от фотоволтаичен панел и след като батерията която се зарежда е готова енергията от панела ще се ползва от нещо друго.Това ще се следи и управлява от контролер.Не е проблем генератора да се спира като е заредена батерията и да се стартира когато има нужда от зареждане наново.
coke2k:
А щом има изискване захранването на генератора да е стабилно мога да ти предложа и друг вариант. Ще взема инвертор 3000 вата със синус на изхода с КПД 96% на много реномиран производител, и на инвертора ще захраним твоето захранващо устройство което от своя страна ще захрани генератора ти. И така пак ще сравняваме еднакви неща - гледаме батериите на инвертора и в същото време гледаме как се зарежда 100Ач тестов акумулатор. Инвертора поддържа 220В/50Хц стабилно на изхода без значение колко има в батериите. ОК?
PyroVeso:
Като гледам предложението на Coke2k заедно с твърденията на Yoro - самозахранването е готово! :)
edin:
Koлеги, искам да обърнете внимание на следния текст, от книгата на Питър Линдеман и добре да го обмислите, какво точно означава.
Машината НЕ нарушава никакви Природни Закони. Тя обаче все пак се възползва от някои тесни "прозорци" в онова, което е възможно, малки допустими неща, на които ортодоксалната наука не е посветила достатъчно време за изучаване. Когато се измери директно, цялостната ефикасност на машината винаги е под 100%. Само че, когато се построи правилно, батерията, която се зарежда от системата, винаги се зарежда по-бързо, отколкото се изтощава батерията, захранваща системата.
coke2k:
--- Цитат на: edin в Октомври 28, 2015, 05:07:23 pm ---Само че, когато се построи правилно, батерията, която се зарежда от системата, винаги се зарежда по-бързо, отколкото се изтощава батерията, захранваща системата.
[/b]
--- Край на цитат ---
Само че, това леко обърква нещата защото се получава противоречие. Какво е енергията - работата извършена за единица време (мощност за да не изпадаме в подробности) !!! Нали така. А щом една и съща работа се върши за две различни времена значи има разлика в енергиите. Т.Е нарушава се основен закон във физиката. И това изказване на Линдеман или не е преведено правилно или не е тълкувано правилно или е пълно с грешки....
Аз искрено се надявам генератора на Жоро да е работещ и каквото е необходимо ще искам да пробвам за да се убедя че няма грешка. Дано да работи това ще е голям скок напред.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия