Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (83/202) > >>

az_skeleta:
Не знам за какви добавки към схемата говорите постоянно, като още в началото стана ясно че схемата е същата като на бедиНи. Единствената разлика е че няма глимки. Това Жоро го е писал някъде из постовете. 4 бобини с 8 едновременно навити проводника и една с 9 проводника(тригерната).  40 намотки (5бобини с по 8 намотки), 40 транзистора, 80 диода. Като подвързвате намотките внимавайте да не обърнете на някоя началото и края.
 После се почват проби и нагласяне. С приказки няма да стане. От всички които бяха при Жоро никой не пое отговорност да каже има ли повече от 100% КПД или няма.

Добавка от мене:
 Повече мед(намотки), по голямо КПД. Моя е с 3*8 и няма по голямо КПД от 50%. И е с неодимови магнити(С феромагнити КПД е по голямо). При Жоро КПД е по голямо с сигурност от моето, но не съм го мерил и аз. Допълнителната намотка внася и допълнителна ленц реакция на ротора. Има го описано от Линдеман как евентуално може да стане и като имам време ще пробвам.

EDM electronics:
В съвременната електроника никой не ползва глимки /много е несериозно/, а трансили. Глимките са от ерата на лампите и нямат качествата на трансилите. Глимката издържа милиампери, а трансилът стотици ампери импулсен ток. Така че, ако някой иска да не му изгарят транзисторите на Бединито, да постави трансили. При това положение дори и без товар транзисторите ще са си живи и здрави.

Още нещо:
От съпротивлението на ключа зависи най-много обратната индукция. Примерно с наполовина намотки /примерно 4/ може да се постигне по-голяма обратна индукция, ако ключа е по-нискоомен. С тези TIP биполярни транзистори схемата е далече-далече от свръхпроводимостта на ключа. Исмаел Авизо ползва за съставен ключ със свръхмалко съпротивление, съставен от десетки вързани в паралел MOSFET-и. Тогава картинката ще се промени. При това положение ще отпадне и т.н. тригерна намотка, а работните ще се управляват от хол-датчици, драйвери и в гейта на мосфетите.

Защо Бедини не ползва мосфети? - защото е електротехник

h2motor:
Михаил Кузмов, това устройство въобще не може да зареди акумулатор..то просто не е зарядно. То формира повърхностния слой на електродите в батерията така че електрохимичния потенциал до скочи яко нагоре.С негова помощ може да се формират електродите на електролизер и да се повиши неговата ефективност драстично защото ще може да разделя водата дори при напрежение по ниско от 1 волт на клетка. Да се самозахрани с един електролизер изпълнено няма да може, но с два или три ще може.

az_skeleta:
EDM electronics, Съгласен съм за полевите транзистори, но така ще се вдигне и тока през намотките, а това пък от своя страна ще доведе до вдигане на честотата на ротора. Над 150Хц сърцевините започват да греят.

EDM electronics:
Има лесно. Сваляш напрежението и падат оборотите и тока, но и най-важното - входната мощност, а това значи високо КПД.

Впрочем колкото и да е нискоомен ключа, токът ще се ограничи до възможностите на проводника да го пропуска. Не може през тънка жица да мине голям ток /плътност на тока/. Така че нещата трябва да са съпоставими и пресилването с ключовете също е безсмислено. Но тези неща се изчисляват. Показателно е това колко греят транзисторите. Ако са студени не е необходимо да се пресилва ключа, тъй като ще се спестят няколко вата евентуално.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия