Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (84/202) > >>

coke2k:
Транзисторите са съвсем студени, греят само базовите резистори.

EDM electronics:
Да, при тази схема може и да не греят и пак да не пропускат на макс, защото работата им е с нисък коефициент на запълване.

GMG:
   ЕДМ, точно ти беше един от смеещите се преди няколко години, когато казах и показах на някои как се зарежда 44Ah акум. с тлф. батерия от 3,6V!
Глимката или трансила само скопяват процеса!, повтарям се вече няколко пъти... вземете и си навийте най-после по едно бединче и давайте собствени коментари тогава ;)
Не знам защо Жорко е избрал точно пентаграм, когато и трилъча дава чудесни резултати ::)  Когато са на 120 гр. бобините, има достатъчно ускорение и тяга (при условие, че магнитите са четни!), и тогава по същата ос може да се развърта друг трифазник  в моя случай 400W ;)
За самозахранване няма да пиша, за да не притеснявам някои далновиди ;D

Ps. Димел, нали четеш "личните"?, би трябвало да знаеш защо не пиша и до кога по доста от темите... тази не е от тях, а и съм на кеф сега ;D
и за домейна не си прав - така, както го плащаш - така и може да не бъде твой! Замисли се! Тези, неграмотните, които си назначил - дали са допринесли нещо за форума? и какво... не се оправдавай с терапия и хапчета, ясно се вижда от самолет! Умен си и ме кефиш, затова вземи мерки овреме... за да не стане обратното ;)

Малко е наивно на "интернет провайдер" да обясняваш за собственост на домейна  ;) и кога точно може да бъде нечий, не мислиш ли?

GMG:

--- Цитат на: EDM electronics в Ноември 03, 2015, 03:52:20 pm ---Има лесно. Сваляш напрежението и падат оборотите и тока, но и най-важното - входната мощност, а това значи високо КПД.

Впрочем колкото и да е нискоомен ключа, токът ще се ограничи до възможностите на проводника да го пропуска. Не може през тънка жица да мине голям ток /плътност на тока/. Така че нещата трябва да са съпоставими и пресилването с ключовете също е безсмислено. Но тези неща се изчисляват. Показателно е това колко греят транзисторите. Ако са студени не е необходимо да се пресилва ключа, тъй като ще се спестят няколко вата евентуално.

--- Край на цитат ---
Тук също не си прав ЕДМ! Едно време в ТУ-Варна ме учиха, че закона на ОМ е неизбежен и няма КАК да го нарушиш! Оказва се, че по 0,2мм. жица! може да свети руска 500W-атова лампа и то по един провод! Наистина, 80% от лумените, но свети без да те бие тока! А възприятието за ТОК е друго... ;)

Yoro:
Спокойно колеги.

От това което пишете ми е ясно, че искате това устройство и умувате как да измерите какво произвежда и колко е ефективно.
Този генератор може да работи и с 9V захранване.Не е проблем да се захранва с 12V и да зарежда 12V или повече батерии.
Настройката за това става от променливия резистор който подава сигнала от тригерната намотка към базите на транзисторите.Като са повече бобини настройката е по трудна но не е невъзможна.Трябва да са точно позиционирани спрямо ротора и да са еднакви резисторите на базите на транзисторите.
Когато всичко е направено както трябва всички транзистори са студени и работи с постоянни обороти.Когато има промяна на честотата значи нещо не е наред.
Не се впечатлявайте от това, че някои от колегите които видяха как работи генератора не са разбрали какво става.И на мен ми отне много време да разбера какво се случва.Генератора работи на пук на всичко което ни е известно за енергията.Не е лесно да проумее човек, че цял живот са го лъгали и да се настрои за нови (стари) неща..
Като се има предвид, че това е направено преди 100 години значи не е ново, но е тайна...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия