Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
ppipilica:
Имам желание и аз да се включа в изследването ако все пак пристигне в София, малко ми е далече в момента а и времето ми е много кът, та имам молба ако все пак пристигне в София да го погледна.
GMG:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Ноември 03, 2015, 06:31:31 pm ---Между другото Yoro, искам да те попитам. Виждал ли си формата на индуктираното ЕДН в намотка, при преминаване на магнит покрай нея ??
--- Край на цитат ---
Бат Мишо!, силно се съмнявам за това, което питаш!
Преминаването на магнит около катушката е едно, а изправянето му и формирането по-нататък е друго! Импулса си е импулс - пик, който може да бъде всякакъв или множество от хармоници, както е във форума респективно ;)
Но пика или импулса, трябва да чука или да е в необходимото време там, за да може да бъде обуздан... ако ме разбираш, иначе пикове много и колкото си искаш, но само такива си остават в пространството... ;)
Velektra:
GMG, зная че пак се повтарям и все тоя линк давам, но това не е ли 100 пъти по-добро от разглежданото тук?
http://tarielkapanadze.ru/Cold_Electricity.htm
az_skeleta:
Velektra, с тая схема не можах да измеря повече от 100% КПД. Нито с полеви, нито с биполярен транзистор. Вместо натоварване съм използвал акумулатор. Намотката ми беше от Ф 0,475мм, 1100 намотки. Обратния импулс беше над 1000В с полевия. С биполярния 730В до колкото си спомням. Но КПД повече от 100% не измерих!!!
dmitarp:
Как да измериш по високо КПД от 100 %, даже това е много, след като това е една класическа схема на DC -DC конвертор
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия