Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (88/202) > >>

GMG:

--- Цитат на: Velektra в Ноември 03, 2015, 07:46:33 pm ---GMG, зная че пак се повтарям и все тоя линк давам, но това не е ли 100 пъти по-добро от разглежданото тук?
http://tarielkapanadze.ru/Cold_Electricity.htm

--- Край на цитат ---
   Сам си реши... приятел, аз съм си отговорил на някои въпроси... както виждаш, хората са някак си настроени връз бачкащите... и не знам как да обясня, че това не е проформа или заяждане, въпреки това... неграмотните спекулират и трият, банват от чата въпреки визията... Това за тях е геройство, за което не си дават сметка...  ;)

mi68:
Здравейте колеги,
Методът на Бедини е доста неефективен, но все пак става за СЕ. За да няма разочаровани трябва да се видят нещата, който ги не вижда трябва да ги разбере или направи аналогия.
Задачата е как да взема повече енергия като направя взрив?
Отговорът на задачата е прост, разрушение. Енергията от разрушението да стане съзидателна трябва творчество. Решението е резонанс и разпределени приемници, в случая няколко акумулатора.
Не ми остава време да покажа имплозивни съзидателни методи с отлично КПД, а може би трябва сами да стигнете до целта!

Радико:

--- Цитат ---GMG, зная че пак се повтарям и все тоя линк давам, но това не е ли 100 пъти по-добро от разглежданото тук?
http://tarielkapanadze.ru/Cold_Electricity.htm
--- Край на цитат ---
Кво да ти кажа, орела е по добър от врабчето, но по добре врабче в ръката отколкото орел в небето.

Михаил Кузмов:
GMG, аз зададох въпроса принципно. Какво правим след това с индуктираното ЕДН, е следваща стъпка. Искам да видя отговора на Yoro, за да продължа. Аз стоя зад всяка моя дума, мога да я обясня с повече думи, с практически решения, снимки, видео и т.н. Не съм написал нищо без да съм го проверил.
Електронният вариант на Бедини се намира в това основно решение на импулсни захранвания. В applications е описано кратко и ясно къде може да бъде приложено.
http://schmidt-walter-schaltnetzteile.de/smps_e/aww_hilfe_e.html
Към тази схема е прибавен още един диод от линка който пуска Velektra. С този диод не съм пробвал но смятам че с него и без него все тая. Нагрузка е нарисувана като индуктивност. Тогава при колапс на полето в товара може да се получи положителен пик който да се върне към захр. източник. Някои обаче виждат в това нещо извънредно та дори СЕ.  Ами няма, за това и колегите не са открили.
Поздрави!

lz1jer:
Няколко осцилограми на малък Бедини макет.

Снимка 4 е постановката. Осем магнита, тригената намотка е изнесена и подвижна. Захранване 30.2В, 50мА. Няма резистор и диод в базата, транзистора е КТ805А, ротора се върти по часовниковата стрелка.
Снимка 1 е импулс в точния момент.
Снимка 2 е когато импулса от тригерната намотка изостава спрямо преминаването на магнита покрай работната намотка.
Снимка 3 е когато импулса от тригерната намотка изпреварва спрямо преминаването на магнита покрай работната намотка.
Снимка 5 и 6 са формата на тока и напрежението (CH2-синьо е тока през 1 Ом съпротивление, т.е пада на напрежение разделен на 1 Ом) Напрежението и тока не могат да се измерват едновременно защото веригите се дават накъсо през крокодилите на сондите, но амплитудата на импулсите е 45 Волта под товар.
Снимка 7 е формата на тока и всички данни, които дава осцилоскопа за тази форма на сигнала по отношение на амплитудата.

При настроен режим съгл. снимка 1 се получава ускорено зареждане в сравнение с всички други моменти на тригерния импулс. След като се зареди батерията започва трупане на заряд по плочите, който не се усвоява и е излишен, просто акумулатора не иска да се зарежда повече. Този заряд бързо изчезва, след като батерията се откачи от клемите и напрежението спада до типичното за зареден акумулатор.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия