Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
Михаил Кузмов:
Ъхъ ! Прилича ! dymel... ми писа че това което е наблюдавал при Yoro е съвсем различно. Но както виждам напълно идентично с твоята 7ма. Това което показвам е в/у товар от 15ом/20W резистор. Опитах с крушка 12в./21W но я изгорих. Предимството на електронен вариант е в контрола само с един потенциометър. Набързо направено само от теоретични предположения толкова.
Поздрави !
Yoro:
Здравей Михаил Кузмов!
Явно не си запомнил всичко което видя при мен.И моя генератор се настройва с един потенциометър и като включа към зареждащата се батерия консуматор до 10А тя продължава да се зарежда.Като това не променя нито оборотите нито захранването.Твоята батерия я зареждах с товар 5А и ти я дадох с напрежение не 10,8 а 13,2.Ти нищо не писа за това колко време си разреждал тази батерия за да падне на напрежение което си я свалял преди това.Аз го пробвах няколко пъти и за 2ч тя падаше на 10,6 а не на 8V с 21W товар.Имай предвид, че на това напрежение тока е по голям.
Само, че ако я свалиш на толкова няма да я заредиш наново на 13,2V с каквото и да е друго зарядно.Това важи само за литиево йонни батерии.
Нали си обективен.Пиши какво си установил с твоята батерия заредена от генератора ми.Ако искаш де.
Това което е показано въобще не е идентично с моя.На базите на транзисторите импулса е съвсем различен.Това което се показва е правоъгълен импулс.
lz1jer:
Понеже виждам, че започва объркване, искам да подчертая, че в предния ми пост, осцилограма на напрежението в базата не съм показвал. В жълто беше напрежението в колектора, а в синьо беше формата на тока, който се консумира от батерията. И двете графики са под товар и пиковете високо напрежение се поглъщат от акумулатора. В този пост показвам само една осцилограма - формата на напрежението в базата и колектора. При снемането на тази оцилограма в базата е сложен диод, който да отрязва всички отрицателни полувълни постъпващи от тригерната намотка. Сигурен съм, че колегите са разбрали за какво става въпрос, както и сами могат да си отговорят къде се отпушва транзистора, къде се запушва, къде се запасява енергия в бобината, къде започва ОЕДС и т.н.
Yoro, моето Бедини работи с нормално електричество от електрони и затова осцилограмите са по-различни, не се сърди. Освен това нямам потенциометър, намирането на вълшебният ъгъл, за който говори самият Джон Бедини става механично, чрез преместване на тригерната намотка. Точно това е и разликата спрямо School Girl версията.
Михаил Кузмов:
Yoro приятелю, търсиш ли истината ? Логично е, имаш 40 паралелни намотки. Ако всяка пуска по 1А можеш да сложиш и 40А товар. Пробвай, но виж какво ще стане с входната енергия ! Искаш обективност, да батерията си взех сл.обяд.
На следващата сутрин напрежението беше 13.27в. според моите уреди. Изненада. Презаредена. Какво знаеш за li-ion батерии ? Не 10.8в. а 12.6в е номинала на това което беше при теб. И пак презаредена. Да благодарим на Samsung че са създали такива добри елементи които не се разрушават. Бъди обективен и напиши как зареди тази батерия от 5000mah. Помня. Имам още какво да напиша но ще се въздържа за сега. Ако имаш възможност покажи графиката на зарядният ток. Както lz1jer. После ще уточняваме още. Ето малко просвета за всички. Как се зареждат li-ion батерии. Четете внимателно и след това си правете сметка. Всички видове елементи си имат номинал.
http://batterycenter.bg/kak-se-zarejda-li-ion-akumulatorna-bateriq
lz.... ако на някой не е ясно си е негов проблем !
edin:
--- Цитат --- И двете графики са под товар и пиковете високо напрежение се поглъщат от акумулатора.
--- Край на цитат ---
В клиповете на Бедини, има пикове под товар. Доколкото помня, той не пуска генератор без товар. Явно, трябва да се получат пикове под товар, за да има резултат.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия