Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (96/202) > >>

dymelsoft:
Колеги, моля да спрете да се заяждате на дребно. Жоро това се отнася до теб и също до Maistora52. Всеки говори и разглежда нещата от своята си гледна точка и не чува другия.
Първо Жоро няма КПД по-голямо от 1 има обаче КОП > 1. Мисля, говорихме вече, че във всички установки било то електрични или хидравлично-механични имаме пренос/трансформация от един вид енергия/потенциал в друг или казано просто "помпи". Как ще се реализират те е съвсем друг въпрос. В този ред на мисли, системата на Бедини не е по различна. Друг е въпросът доколко същата е ефективна т.е. какъв е нейният КОП да кажем.
Nizo, изчисленията ти са напълно верни, но искам да добавя едно допълнение. В практиката никога не можеш да извадиш от един акумулатор повече J отколкото си вкарал - факт. Ако погледнеш токовата крива на въпросните акумулатори, ще видиш че при товарен ток 5А същия акумулатор отива на 4Ah-5Ah. което по твоите сметки излиза, че за да го заредиш въпросния акумулатор вкарваш 604800J а реално при товар 5А изкарваш минимум 345600J или максимум 432000J. Въпросът е къде се дяват тези джаули когато имаме по-голям товар. До тук със сметките, да видим какво се случва при "бедини" и същите сметки. При въпросният "генератор" на Жоро имаме следното: същия акумулатор 12V/7Ah (напълно разреден) се зарежда напълно за един час +-5 мин. при оптимален режим на генератора или 24V/2A на вход, при което излиза, че вкарваме 24x2x60*60=172800J, след това към същия акумулатор се включва товар 5А (интересното е, че и на Жоро реотана е в рамките на 5А :) ) и издържа малко повече от час, но да кажем час при което излиза, че сме дръпнали 5*12*60*60= 216000J. Това е многократно проверено, като практически наблюдения не само от Жоро, но и от други хора. Това е и озадачаващия момент и причината да се коментира това устройство. Колкото повече хора потвърдят или отрекат подобни ефекти толкова по скоро ще е ясно, има ли хляб в това или не. Писането и развиването на теории в случая не е начина да се правят изводи... иска си практика.

П.П. Тъй-като на пазара няма реален DC/DC конвертор, който да бъде изцяло галванично разделен, реших да направя такъв и същия да се тества на "генератора" при Жоро. Ако има ефект, ще се разбере.
Поздрави!

PyroVeso:
Dymelsoft, стискам ти ръката за това изказване, човек! Взе ми думите от устата / мислите от главата. Аман от празни приказки и изблици на егото...
Поздравления и за галванично разделения DC/DC-конвертор.

Velektra:
dymelsoft, моля те поне ти ми отговори. Става въпрос за следното:

--- Цитат на: dymelsoft в Ноември 15, 2015, 10:46:41 am ---.......
В практиката никога не можеш да извадиш от един акумулатор повече J отколкото си вкарал - факт.
...

--- Край на цитат ---

Какво се има предвид "вкарване" на енергия в АКУМУЛАТОР?
Аз смятам че акумулатора не акумулира енергия вкарана от вън от зарядно или в случая от бедини.
Енергията от външния източник се използва само за "стимулиране" на електролита или гела, или каквото там произвежда тока в акумулатора.
Аз затова и бях писал да се замени електролита с чиста вода и да видим акумулатора колко енергия ще акумулира от зарядно или от бедини. Всъщност не с вода, защото тя е проводник, а с масло например или нещо друго което не е проводимо.
Всъщност искам да кажа, че електролита създава енергията (джаулите) в акумулатора. Енергията не се вкарва отвън!
Идеята е това да става възможно за най-кратко време!

PyroVeso:
Velektra, тук си в голяма грешка, приятелю... В акумулатора протичат обратими електрохимични процеси, свързани с отделяне или поглъщане на електрони (окислително-редукционни). Например - при консумация на ток от акумулатора, една част от металното олово от електродите му се разтваря, преминавайки в йонна форма, и точно това е реакцията, която произвежда тока. При зареждането протича обратният процес - вкараните отвън електрони взаимодействат с оловните йони от разтвора, като ги неутрализират до електронеутрални атоми и те се отделят по повърхността на електрода.
Ако сложиш чиста вода, или не дай си Боже пък масло - никой от тези процеси не би протекъл и съответно акумулаторът ти нито ще се зарежда, консумирайки ток, нито ще се разрежда, отдавайки го.

Та точно така е - колкото ток вкараш в акумулатора (колкото на брой електрони), толкова оловни йони ще се превърнат в атоми метално олово. След това ще имаш възможност като дръпнеш ток тези атоми да се разтворят обратно и да отделят същия брой електрони, като по този начин ти поддържат тока. Всичко е изчислено точно, едва ли не до електрон, и е строго по Фарадей.

Ако в акумулатора протича някакъв друг процес на заряд (напр. с "хладно" електричество от етера), при който той заприличва по-скоро на кондензатор - това е отделен въпрос, и той няма нищо общо със стандартния (с "горещо" електричество) заряд-разряд.

dymelsoft:
Velektra, думата "вкарване" е по скоро опростен вариант на понятията и умишлено използвах нея, защото Nizo я използваше в своя коментар. Иначе правилното е по-скоро изразходената (вложена) енергия за извършване на химически процес, който при акумулаторите има обратимост (непълна). Това е най-просто казано.
Например в един оловен акумулатор, когато е разреден имаш 2PbSO4 + 2H2O - влагаш енергия и получаваш Pb   + PbO2 + 2H2SO4 т.е. зареждаш. Включваш товар и започва химичната реакция, при която Pb + PbO2 + 2H2SO4 -> 2PbSO4 + 2H2O. Това са основните химични процеси, при които имаме приемане - предаване на J. Въпросът е имаме ли и други химични реакции, които се провокират при зареждането с "Бедини". Имаме ли дори пренос на йони и дори нещо, което не смея да го казвам с риск скептиците да изригнат. Лично за мен не е важно какво се случва, важното е да работи  ;).

П.П. PyroVeso ме е изпреварил и го е обяснил далеч по правилно и добре от мен  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия