Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (99/202) > >>

h2motor:
 Покажи му един електролизер който разделя водород и кислород да види, че посмъртно не може да го гръмне.И като пише че електролизерите не трябва да се забранят ще ви кажа за какво става бединито, защото това за което той си мисли че става - не става.

Михаил Кузмов:
Аз всъщност не разказах всичко. Няма смисъл, дълги обяснения объркват ако не се види схема, снимка, видео. Представата става по-ясна. Така поне мисля. Да отворя алтернативна тема, да изясня идеята си от самото начало. Да опиша и покажа визуално. Евентуално някои измервания, графики. Аз достигнах предела на "играчката".Нямам възможност за сега да направя по-голям модел. Мисля да потърся сътрудничество. Това което мога, е да пробвам предложения като вашите или още нещо.
h2motor, ще продължа в темата, Практика с B.G......  Разбрах че нещо пропускам ! Оказа се че гърмялите се са доста. Ама да не си мислите че и аз не съм! Живи сме! Нямам информация за летални случаи. Стига за това, тук в тази тема!

coke2k:
Nizo, направи кратък анализ.
Това, което се вижда: в ляво 2х12в/7ач последователно, шим контролер за дц мотори, китайски волт/ампер мер с 100а шунт. В дясно 2х12в/7ач батерии паралелно, амперметър с преработен шунт - гледат се цифрите, които съм писал с фулмастер. Сравнително точен е но и 1 ампер грешка не бърка. Китайския е значително по несигурен. Така.  Дросела е от металхалогенна лампа 400вата, шим контролера е ясно какво прави и има 2 диода 5408 които бухат обратното едн във запаралелените батерии. Двата клипа са снимани през 2 мин интервал и батериите които движат шима не са презареждани и с тях мога да презаредя поне 5 пъти запаралелените. В пътвия клип реотана е 25ампера. Във втория клип реотана е 5 ампера. В действителност нищо не искам да докажа, освен че с еднна батерия без проблем може да се заредят няколко пъти друга такава батерия. Батериите са добри въпреки че изглеждат зле. А и 25 ампера товар за тези батерийки е меко казано изнасилване. Релетата съм ги подготвил за да направя размяна на батериите, но това утре. И ако след размяна на батериите сумарното напрежение расте, смятам че нещата са ясни. А ако не .. пак са ясни. Приятно гледане.

https://youtu.be/ru5m88OjAJk
https://youtu.be/v_VNmnEwB1A

nizo:
От така представените клипове, нищо не се разбира. Тъй като имаш въпросните уреди, то е време да заснемеш следния експеримент:

- вързваш реотана който дърпа 5А (60W)
- нагласяш с шима на входа (40W, 24V, 1.66A)
- вързваш волтметър на батерията от която се захранва реотана

... ако волтажа там се вдига, то имаме над 20W свободна енергия. Ако пада, трябва да нагласиш на входа мощност, която да спре падането. Ако тази мощност е мощността на реотана, то системата не прави нищо полезно. Ако има някаква разлика, може да обсъждаме колко и каква разлика има.

coke2k:
Нещо пак не се разбрахме(може аз да не съм се изразил правилно). Забележителното е не колко вкарвам и колко изкарвам, забележителното е че захранващата батерия падна с 1/10 от волта а зарежданите батерии направиха цикъл и половина особено след 25А реотан,а това е дълбоко разреждане над 80%. Тези които имат опит с оловни батерии знаят какво значи това. И мога да гарантирам поне 5 пълни зареждания без презареждане на захранващите батерии.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия