Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
Yoro:
Заради вас.За да ви отворя очите.
Скоро ще го видите с пълни обяснения.
plcsoft:
--- Цитат на: Yoro в Декември 04, 2015, 09:06:40 pm ---
Това сравнение с алтернатора на автомобил е абсурдно.Като работи двигателя не се консумира от батерията.Тя консумира.
Ще се постарая да ви направя клип с обяснения.Явно немите клипове са объркващи.
--- Край на цитат ---
Точно така, когато работи алтернатора в ДВГ неговото U трябва да бъде по-високо от сумата на U на консуматорите и това на АкБ който зарежда. В противен случай АкБ отдава енергия за поддържането на консуматорите. При тебе за сега виждам следното- захранване от стабилизиран изправител 28V х 4А =112W и консумация 13.83V x 5A = 69.15W. не знам тези амперклещи какво отчитат входящият за консуматора ток или изходящият от Бединито ток. При това те са променливотокови и най вероятно ще отчитат променливотоковата съставна(ако съответстват на честотният диапазон в който мериш) но, за постояннотоковата съставна на тока е малко вероятно да отчитат правилно. Трябва да направиш прецизни замервания(доколкото е възможно) и тогава да направиш клип и да обясниш на хората какво става. А аз ти вярвам(за сега само мисловно) че, има хляб в това нещо. Но все пак трябва да се докаже. Нали!?
Дойде ми на ум за измерването че, може да направиш следното. Ако с амперклещите се мъчиш да измериш изходният ток от Бединито може да използваш тези амперклещи(разбира се ако са със подходящите честотни параметри за измерване) и един постоянно токов стрелкови амперметър свързани последователно. Така ще измериш и постоянно токовата съставна и променливотоковата съставна но, пак със доста голяма грешка. А иначе най точният начин на измерване ще бъде със амперклещи който мерят едновременно и постоянен и променлив ток примерно такива и са с подходящи честотни характеристики.
http://www.elimex.bg/product/60935/ured-amperkleshti-ac-dc-va311.html
elektros:
Само да вметна в контекста на разговора: много къси и стръмни високоволтови импулси побъркават измервателната техника! Лично съм го пробвал със реле, което се самозахранва и в същото време "зарежда" акумулатор..... Да, по уред точно така се получаваше, само че реалността е съсвсем друга! Дерзайте и успех! ;D
Yoro:
Амперклещите на синия кабел показват тока с който се зарежда батерията(изхода на генератора).Когато включа реотана който консумира 5А към батерията зарядния ток се повишава само със 100 мА защото енергията се получава в батерията вследствие на реакцията предизвикана от импулсите в електролита.Колкото по стръмни и високи са импулсите по ефективно работи генератора.
Май трябва на уточня къде са всъщнос тези импулси?
На изхода на генератора се измерва постоянно напрежение а не импулсно.За да видите импулсите трябва да ги търсите в това напрежение.Те са скрити в него.Виждат се като се превключи осцилоскопа на АС и се променя обхвата докато ги видите.Не може да се прави сравнение с това което става с превключване на релета.
Yoro:
Колеги!
Понеже стигнах до извода, че простотията е безгранична след мохабета в чата на форума пиша за тези който разбират за какво пиша въобще.
Пишете ми на лични.Май тук просто няма смисъл да си губи времето човек който и работи...
Поздрави!И ако съм обидил някой извинения, но всичко си има граници...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия