Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
Yoro:
Мишо щом се променя значи го касае.За да няма никакъв аромат в последствие при зареждане.Как си го обясняваш ти?И Бедини твърди същото.Донеси една батерия която не е капсулована и ще се убедиш лично.
Михаил Кузмов:
В последното изречение не се изразих много правилно. Исках да кажа че темата е за генератора, заедно с това и за химията която касае генератора ! Просто тук наистина няма място друга химия !
edin:
Днес ми дойде музата и задействах и моето бедини с една бобина.
В процес на експерименти, получих много интересен резултат. Добавих един кондензатор, който шунтира базовия резистор. При определена стойност на резистора, започва автогенерация на системата, при което напрежението на зареждания акумулатор, скача рязко. Роторът спира, но акумулаторът продължава да се зарежда. Показвам схемата и който има желание, да опита. Ползвам 23 волта захранване и зареждам 12 волтов акумулатор. Измерено с осцилоскоп, импулсите върху клемите на акумулатора ми, са с амплитуда около един волт, но акумулатора от 12,4, повиши своето напрежение на 16 волта. След изключване на устройството, напрежението на акумулатора падна до 13,3 волта.
az_skeleta:
А можеш ли да пуснеш снимка на осцилограма на базовия сигнал в режим на автогенерация и преди нея? И тока на входа променя ли се?
kordjak64:
Здравейте!
Бих искал да споделя няколко годишен опит в експерименти във връзка със генератора(зарядно)на Bedini.
Не съм на ти с електрониката и с алтернативните източници на енергия и не твърдя, че успях да навляза в детайли с нейното създаване. Като електротехник ми беше много странно и неразбираемо, как това устройство зарежда акумулатор без ампераж??!! Заинатих се и реших да пробвам. Следвах сляпо стъпка по стъпка всичко от указанията на Bedini, макар до голяма степен да нямах никаква представа, защо се прави по този начин.
Нямах представа,що е то ,,енергия от вакума"??!!
''ЕНЕРГИЯ",която не можеш да измериш със стандартни уреди и все пак тя ,,съществува"!!
Сега след толкова време мога да споделя със сигурност, че да я ,,хванете" тази енергия не е необходимо непременно да използвате най-мощните и скъпи транзистори от типа на 2N3055 или MJL21193;MJL21194. Моите струват от 0.60 до 0.80 лв. за брой. Успях да се убедя,че 12в. и няколко ампера с които се задвижва генератора (зарядното), може да се зареждат последователно или паралелно свързани N брой акумулатори, при това от различна мощност. Аз зареждам в момента едновременно седем акумулаторни батерии,свързани последователно с мощност както следва: 2,3 А; 2,6 А; две батерии от 7 А;43 А;65 А;75 А.
https://www.youtube.com/watch?v=_2qf7zaGn3w
https://www.youtube.com/watch?v=lX75MLs9wxg
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия