Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
EDM electronics:
И без това си станахме близки във форума и мога да споделя:
Признавам, много съм нещастен от факта, че нямам генератор на прана с който да си зареждам акумулаторите, дето още не съм ги купил и са в магазина, и не са ми потрябвали. ;D
Чувствам се и изостанал и мързелив, щом не съм направил опит дори да навия една голяма бобина, която няма да ми върши никаква работа, освен да я тръбя по форумите. ;D
Завиждам /много/ на онези, които имат "вечни фенерчета". ;D :D ;D
Решил съм, ако скоро някой изобретател от форума не ми помогне и аз да имам свободна енергия, ще се хвърля под влака. ;D :D ;D
teslov::
Заяжданията не са добър подход, без значение дали има или няма работещо устройство.
Аз, лично, съм склонен да приема че Yoro е успял да получи ефекта на студеното електричество, върху който е работил и Тесла и Бедини.
В едно от филмчетата с Бедини, той казва, че след многократни опити не е успял да постигне използвне на студеното електричество без посредничеството на акумулатори. Може би и кондензаторите също вършат работа. Така или иначе, студеното електричество си е изцяло ново направление в електротехниката. Не знам дали е коректно да се говори за електротехника, тъй като най-вероятно токоносителите на студеното електричество не са електроните.
juliang:
--- Цитат на: teslov: в Юни 08, 2016, 10:24:18 am ---... Не знам дали е коректно да се говори за електротехника, тъй като най-вероятно токоносителите на студеното електричество не са електроните.
--- Край на цитат ---
А тогава как работят транзисторите в схемите на Yoro? Тези елементи са изобретени и проектирани с презумпцията да управляват потоци електрони и "дупки", и ако токоносителя е нещо друго ...
Щот по тая логика може да се опитваш да управляваш електрически ток с кранове за вода или лостова система ... обаче вероятността да успееш клони към нула.
teslov::
В процеса участват и електроните и другия тип токоносители, така че това не е аргумент. Аргумент е примерно, светене на крушка с нажежаема жичка, без да отделя топлина. Или опита на Тесла със светване на крушка, която е окъсена с меден проводник.
juliang:
--- Цитат на: teslov: в Юни 08, 2016, 11:19:15 am ---... Аргумент е примерно, светене на крушка с нажежаема жичка, без да отделя топлина.
--- Край на цитат ---
Хммм... крушката както правилно си написал е с НАЖЕЖАЕМА жичка. Т.е. трябва да я нагрееш за да почне да свети.
Ако наистина свети без да грее, това означава че ще свети и без стъкления балон който да предпазва волфрама от окисление при загряването му. Ще е интересно да се види... :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия