Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
EDM electronics:
--- Цитат на: teslov: в Юни 08, 2016, 11:19:15 am ---.....Или опита на Тесла със светване на крушка, която е окъсена с меден проводник.
--- Край на цитат ---
Тук няма нищо свръхестествено. Това може да се обясни и без праната, етера и студеното електричество. Налице е трансформация на електрически потенциал. Капацитивен трансформатор, познат добре на конвенционалната наука. Пък може и да протичат процеси на електромагнитна индукция с трансформация или и двете заедно. Защо непременно трябва да се натрапва студеното електричество. Интересно, защо в патентите на Тесла не се говори за такова "студено електричество", а само в Интернет и художествените произведения, като на Джери Василатос примерно, който не е барал и студен поялник даже.
Иначе конкретно по темата: доказано от руснаците Бедини е мошеник и не му работят каплите, те не са свръхединични устройства. Има хора закупили неговите капли и си ги гледат как за нищо не стават. Именно и затова не може да се получи самозахранването. Не е трудно да се свърже входа с изхода, нали. Начини бол...
владимир димитров:
„Може би е хубаво това, че в сегашния ни свят революционните идеи и изобретения, вместо да бъдат подпомогнати, са срещнати с възражение и лошо отношение – заради желания, лични интереси, глупост и незнание; преминават през изпитанията, през безсърдечните мъки на комерсиалното съществуване. Така всичко велико от миналото е било осмяно, обвинявано, потискано – само за да се издигне още по-могъщо и триумфално от борбата.“
teslov::
Това, че крушката се нарича "с нажежаема жичка", означава само, че свети като се нагрее от електронен ток, и нищо повече. Това не изключва светене по други причини.
EDM electronics:
Когато някой е безсилен да представи доказателства за твърденията си, видно единствената му защитна реакция е да цитира високопарни революционни техно лозунги, които са само едни общи приказки. Няма нужда, моля!
Вместо да се правите хем на велики изобретатели, вземете та покажете най-накрая едно самозахранено устройство, без да си търсите извинения. Тогава всички тия празни приказки ще отпаднат. Ще получите подкрепа и доверие. Но какво очаквате, да не мислите, че целият народ е полудял, характерно напоследък. Не е. Има и такива, които мислят адекватно.
Това да запалиш водата с електричество, което ти носи КОП 3 примерно, също не е нещо авангардно, при условие че климатиците ми имат КОП от 5,5-7,5. Трябва да съм "голям изобретател" та да тръгна да паля водата и да получа КОП 3, вместо да се опъна на дивана, да си пусна Хи-Фи музика и с бутона на дистанционното на климатика, да си създам комфортен КОП /отопление и охлаждане/ много над 3........и да се наслаждавам на живота. Защо да гоня дивото, като имам питомното? Това се нарича прагматизъм, а не материализъм. Другото е алабализъм, снобизъм, антагонизъм и мазохизъм. :D
Крушката с нажежаема жичка свети, защото е нагрята до определена температура, като цвета зависи от температурата. Всички метали светят така при нагряване. Други начини на светене на металите на мен не са ми познати. Не изключвам обаче в някой религиозна литература на някоя секта да има и описан друг начин на светене, чрез духове, магии, прана и т.н. Последните начини са "особено научно доказани", затова и ги крият от учебниците и ги изучават само илюминатите :D, дадени им от извънземните. :D
teslov::
Добре каза: "Други начини на светене на металите на мен не са ми познати". Така е и с всяко ново откритие - не ти е познато.
Разумният скептицизъм е полезен, докато не се превърне в научен фундаментализъм - със същите характеристики като религиозния.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия