Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (122/202) > >>

Радико:

--- Цитат ---Добре каза: "Други начини на светене на металите на мен не са ми познати". Така е и с всяко ново откритие - не ти е познато.
Разумният скептицизъм е полезен, докато не се превърне в научен фундаментализъм - със същите характеристики като религиозния.
--- Край на цитат ---
Добе де не прочете ли изцяло какво е написал юлиян.

--- Цитат ---Ако наистина свети без да грее, това означава че ще свети и без стъкления балон който да предпазва волфрама от окисление при загряването му. Ще е интересно да се види... :)
--- Край на цитат ---
Има ли някаъде из нета демонстрация на светене на крушка без балон. Като видя ще кажа:
 Да бе верно било имало и студено електричество. За сега по ми прилича на високочестотно електричество. Окъсяването на двете пръчки споменато по горе се явява намотка с достатъчен импеданс да не окъси. При някогашните антени за телевизорите това му се викаше май у-коляно. Използваше се за съгласуване.  Скучно и прозаично нали.

teslov::
Скучна и прозаична ХИПОТЕЗА.
Що се отнася до крушките, пишете на Бедини да ви ги счупи. От това, което съм гледал разбирам, че крушките, които светят от студено електричество, не са топли на пипане. 

RUS:
Като потребител и модератор само мога да отбележа съвсем лаконично - единствените смислени и обективни коментари в последните постове са тези на колегата teslov . Останалото с малки изключения е чист спам.

juliang:

--- Цитат на: teslov: в Юни 08, 2016, 12:50:03 pm ---Това, че крушката се нарича "с нажежаема жичка", означава само, че свети като се нагрее от електронен ток, и нищо повече. Това не изключва светене по други причини.

--- Край на цитат ---
Да, можеш да накараш крушката да свети и и по други начини. Примерно като осветиш жичката с лазер. Но причината такава крушка да свети е нагряването на жичката до определена температура. Със същата технология можеш да накараш да "свети" и тухла - четворка. Просто трябва да я загрееш.
Крушката с нажежаема жичка свети, защото се нагрява волфрама. А той се нагрява, защото има много по-голямо съпротивление от двата му носача и фасунгата на крушката. Няма друга причина точно жичката вътре да свети, а примерно да не свети балона или фасунгата й, освен притичането на ел. ток, загряващ елемента с най-голямо съпротивление. А загряването до температура на светене не може да се случи без да има и излъчване на топлина (или поне аз не се сещам за такъв начин). Да, ако жичката на крушката по някакъв начин се нагрее до изключително висока температура, то процентно много по-голяма част от енергията ще е във вид на светлина, и по-малка във вид на топлина, но класическата крушка просто не е конструирана да работи по този начин, тя няма да издържи тези температури.

Мен ме смущава изключително много друго нещо. Това "студено електричество" се държи съвсем като другото електричество:
1. Тече по проводници. Не ще да тече по изолатори.
2. Бива управлявано от полупроводникови елементи, както става ясно от твърденията на Йоро.
3. Съобразява се с характеристиките на резисторите които ползва Йоро, демек уважава закона на Ом.
4. Иска магнити и намотки, демек и с индуктивността не се кара.
5. Иска класически акумулатор, не ще да се акумулира примерно в кофа с вода в която са потопени 2 листа желязо (за това Йоро може да проведе опит, но предполагам какъв ще е резултата).
С'я едно нещо дет изглежда като гъска, плува кат гъска, лети кат гъска, грачи кат гъска ... явно е гъска, и трябва да потърсим причините в уредите с които я наблюдаваме, и да разберем защо на екрана на телевизора не я разпознаваме като гъска.

Yoro:
 juliang !От това което пишеш.

Мен ме смущава изключително много друго нещо. Това "студено електричество" се държи съвсем като другото електричество:
1. Тече по проводници. Не ще да тече по изолатори.
2. Бива управлявано от полупроводникови елементи, както става ясно от твърденията на Йоро.
3. Съобразява се с характеристиките на резисторите които ползва Йоро, демек уважава закона на Ом.
4. Иска магнити и намотки, демек и с индуктивността не се кара.
5. Иска класически акумулатор, не ще да се акумулира примерно в кофа с вода в която са потопени 2 листа желязо (за това Йоро може да проведе опит, но предполагам какъв ще е резултата).

Разбирам, че нищо не ти е ясно.Ще се опитам да обясня още веднъж.

Радиатната енергия не се получава в електрониката на генератора а в електролита в следствие на кратките импулси които се подават към батерията. Точно тези импулси предизвикват сложна реакция в електролита и там се получава друг вид енергия.Както искаш я наричай. Същото нещо се получава и ако се ползват кондензатори вместо батерия само, че трябва да са високоволтоли транзисторите и кондензаторите.Напрежението става високо.
От този генератор може да се изкара още много.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия