Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (133/202) > >>

juliang:

--- Цитат на: Yoro в Юни 09, 2016, 10:25:01 pm ---Както и да е ето клип с обяснения.
https://www.youtube.com/watch?v=wWWIeZQkzDA&feature=youtu.be

--- Край на цитат ---

Аз на клипа виждам вход 34 волта 4 ампера (от ТЕС-а), а на изхода - 12 волта 5 ампера. Демек вкарваш 136 вата (а имам съмнението че поради ярко изразения импулсен характер на бединката реалната консумация е много по-голяма), а към "реотана" изкарваш 60 вата (което след филтрирането от включения акумулатор е доста по-достоверно като измерване). Оставащите поне 75 вата ти зареждат акумулатора.

az_skeleta:
Юлиане, отде разбра че остават 75 вата които влизат в акумулатора? На входа показанията са коректни, защото Жоро има голям капацитет преди генератора и той поема импулсите.

Yoro:
Не е така както го смяташ juliang. Ще поставя още един ампермер който ще показва какъв е тока на зареждане и тогава ще видиш нещо съвсем различно.Тока за зареждане е 6-7А и като включвам реотана с 5А консумация към батерията тока за зареждане се покачва само с 50-60мА а тока на захранването в този момент пада.
Ще направя нов клип с повече уреди и и тогава пак смятай.

Аtos:
Жоро,  снимай само как пада консумацията на генератора, когато включиш да зареждаш  акумулатор,  това стига.

GMG:
   Yoro, всичко е така както казваш братле, но не споменаваш параметри, които са важни за репликата, особенно за тези, които се мислят за всезнаещи електронни хиени  ;D
   Ефекта се получава при мин. 10mH индуктивност, в зависимост от оборотите (честотата), съобразен със съпротивлението на жицата ;)
Примерно със 3,6V тлф. батерия през далечната 2010 год. зареждахме 44Ah акумулатор за сравнително кратко време при условие, че се дърпа в момента от него ток! Това не е СЕ, което всички търсим!
  Това е рекуперация, която не е вечна! Интересното в случая беше, че замених акума с кондери... Познай какво стана ::)
Това ме наведе на друга мисъл, която съм ти споменавал!

Затова ако имаш време и възможност, пробвай с 4 магнита и 3 бобини! (на 120° отстояние)
Това е минимума! За повече мощност - всичко на квадрат ;)
   По принцип точно в този тип "бедини" няма фрии! Въобще в тази тема няма фрии... разбери ме правилно!
Действай си по другите проекти и си създай друга тема  ;)
    Успех! Yoro!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия