Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
EDM electronics:
Колеги, аз мисля, че да се измери импулсен ток/напрежение с неправилна форма и с товар, който не е чисто активен, а има и някаква реактивна съставна е направо невъзможно, ако става въпрос за точно измерване. Долу-горе може да се придобие някаква представа от такова измерване, но то ще е в някакъв толеранс, особено ако става и въпрос за различни форма и честота на импулсите.
Това което ми идва наум набързо, е че такова измерване може да се направи с детектор на средна стойност, но и той ще е коректен само за определена честота /така измерват и мултицетите, като им дават честотния диапазон на коректно измерване и грешката/. Върхов детектор ще ни даде върховата стойност на импулса, което можем да измерим и с осцилоскоп. Обаче, за да се измери средната стойност /което всъщност ни трябва/ би могло да стане с детектор с диод, кондензатор и съпротивление. Този детектор може да се настрои на външен генератор с 50/50% средна стойност на същата честота, на която работи генератора на Жоро. Смятам, че така ще се направят сравнително коректни уреди - волтметри. Ампеража ще се следи пак с волтметри, но от товарен резистор. С такива волтметри мисля ще се отчете точно средната стойност на напрежението при фиксирана честота, дори и импулса да е с неправилна форма.
Yoro, изгорелия инвертор, с който твърдиш, че си самозахранвал и е изгорял се ремонтира. Ако пък е дървен-китайски може да се модне, да му се поставят необходимите защити и няма да изгаря. Ако искаш приготви го, ще го взема от теб и ще го отремонтирам, ще поставя нужната защита, да дам и аз нещо за каузата.
Обаче това, че си включил инвертор не означава, че имаме непременно смозахранване. При такава проба не е необходимо да включваш големи товари. Знаеш колко е консумацията на генератора ти на празен ход, включи и някакъв малък товар, да речем една халогенна лампа за фар и го пусни тоя генератор да си работи така, пък да видим ще свърши ли акумулатора или не. Нещата се повече от елементарни.
А пробва ли предложението на Радико, много е добро? Вземи два еднакви акумулатора, постави две релета и един генератор да ги превключва през определено време, може и 1 мин, може и 1 час, няма значение и постави товар. Пусни и гледай. Ако системата ти спре, значи си ударил на камък - загубил си само ти, ако ли не печели цял народ. ;) :D
Ако искаш ще ти направя едни такива релета с мултивибратор да ги закачиш. Релетата ще се захранят и те от изхода. Съгласен ли си?
Имай предвид, че аз от химия нищо не разбирам и не знам какво се случва в електролита на акумулатора. За коректността на измерванията вече колегите коментираха и аз съм солидарен с тях, те са прави. Остава третия и най-сигурен вариант - самозахранването.
Ако имаш някакви други притеснения от самозахранването, кажи ги сега, да ги обсъдим всички.
mi68:
Здравейте,
Темата отиде в измерване на ток на проводимост с различна форма. Забележките са правилни но не достатъчни за вървене напред.
Как да измерим тока на разместване, по-скоро поток и посоката на движение? Това като се разбере СЕ е видно. СЕ е енергия на антиматерията във вид на черна дупка противоположно на материята сфера.
На малки деца не се дава кибрит да играят защото може да възникне пожар.
Ако експериментатора е на акъл дете, то лесно може да направи анихилация и големи бели, като атлантите.
Ако е грамотен може може да се възнесе като, Българи даже като Христос.
Вижда се, че се наблюдават и допълнителни ефекти освен производството на електроенергия.
Може да се направи обобщение, първите стъпки са добре но крайната цел е далече!
Yoro:
EDM electronics! Вече правя друг генератор. Съвсем различен и много по продуктивен.
Бедини варианта беше просто първи стъпки в областта. С него се убедих, че я има тази енергия
Това , че не разбрахте как работи си е ваш проблем.
Всички генератори които работят с енергия от етера са подобни. Различават се само но начина на изпълнение и с това колко енергия успяват да дръпнат от етера.
Инвертора който изгоря след един час е собственост на Военноморското училище.
Наблюдаваха какво се случва доста професори по физика и сега просто мълчат.
Те ме извикаха там и ми поеха всички разходи и какво от това? Мълчание. >:(
Не им отърва. Това което видяха. Не могат да го обяснят и мълчат.
Извини ме g1905. Няма да показвам вече нищо. Който иска да види да дойде при мен.
Преди малко си тръгнаха колеги които видяха и разбраха за какво става въпрос.
g1905! Позвъни в прамиз и искай да си купиш магнити за генератора.
НЯМАА. Значи много колеги вече правят такъв генератор.
Аз им помагам. Настроил съм вече много генератори по скайпа и колегите са доволни, но не пишат тук.
ЗАЩО ЛИ? :)
Yoro:
mi68!
Тази енергия е нещо съвсем различно и непознато. Няма база за сравнение и с познатите ни формули не може да се смята. И тя не е една енергия. Това е съвкупност от енергии. Това, че не мога да обясня точно какво се случва не означава, че не е факт а вие вместо да помагате и да се изясни какво се случва само ме оплювате.
Така до никъде няма да се стигне.
макс1962:
Yoro, помниш ли телефонния ни разговор от преди..........не помня колко месеца?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия