Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (159/202) > >>

EDM electronics:

--- Цитат на: Velektra в Юни 21, 2016, 11:34:56 pm ---EDM electronics,
това което написах е сбор от мои съчинения, от съчиненията на други и от проби с които засега не съм открил нещо повече от това за което е писано.
За диода съм изпуснал една петица отзад, така че става въпрос за 35ns - извинявам се!
Термина "хладно" не е за тока който тече по проводниците, а за охлаждане около бобината при процеса на извличане на заряди от околната среда. Като охлаждането не е в смисъл да замръзне, а лек повей, който може и да не се усети, защото ако всичко е точно и искаш да ти работи, трябва откъдето си го взел пак там да го върнеш.  ;)

--- Край на цитат ---

Velektra, ако си забелязал темите вече са в друга фаза. Мина времето, когато термина "хладно електричество" и др. се въведе, като новост и ние гледахме със зяпнала уста.  Минаха повече от 10 г. и не успяхме да видим покритие на теорията с практика. Добре е да се отсее зърното от плявата, защото следващите 10 г. пак "ще ходим гладни". На мен не ми се залъгва, че "плявата" е същото това "зърно".

Аз също съм чел почти всички съчинения за СЕ от форуми, книги, гледал филми, коментари и пр. /едва ли можеш да ми кажеш нещо ново/, но нито едно от тези съчинения не се оказа вярно. Нали виждаш, че тези дето много ги разбират, усещат, виждат нещата, теориите им са пълни с противоречия и те самите себе си не могат да убедят, камо ли останалите дето имат някаква техническа грамотност.  Тия дето нямат такава, те направо си вярват, те влизат директно в сектата – иди ги убеди сетне, че нямат СЕ.  :D

Вижда се, че между разбиранията за СЕ на Yoro и caduceus има съществени различия. Още твърденията им са противоречиви. Единият казва батерията се зареждала вече само с друг вид енергия - СЕ, която нямала нищо общо с познатата ни и реотана работил именно с такава енергия, уредите я измервали, а другият казва, че енергията била карашик от топла и студена, но студената не се измервала. Иначе тя загрявала реотана, върти ел. мотори, ама не можела да загрява и върти стрелкови системи. Излиза, че тая енергия била и много умна, сама си избира къде да се прояви и къде не, като Браун-газа  ;D.

Щом според Yoro студеното електричество се мери със стрелкови системи, аз мисля няма да е никакъв проблем да направим правилните измервания, как следва да се отчитат входните и изходните токове по Закона на Кирхов. Просто, просто, та няма по-накъде... :D Може и да има малка грешка, затова, че се измерва импулсен ток, но мисля тя няма да е фундаментална. По късно ще предложа схема. Тя е нещо подобно на това, което Михаил Кузмов предложи.

Yoro:
Това което пише  caduceus е вярно, но се отнася за друг вид енергия и тя не се измерва с познатите ни уреди. Усеща се като полъх. Тъй, че мненията ни не се разминават. Пишем за различни енергии.
Тази нова за нас енергия е съвкупност от различни енергии.

caduceus:
Нормално е да има объркване в понятията и ефектите - това е нова за повечето хора материя. Ние също не всичко знаем и понякога бъркаме.
Това което за мен е ясно и доказано, вече го споделих. Това което Жоро твърди, за неговия генератор също е истина - но нещата са несъпоставими.
Една аналогия от нормалната електротехника - не можеш с много високо напрежение и примерно един-два метра искра от Тесла траф да направиш заварка. Трябва си ток и ампераж. Не че не може пак да те убие или няма ясно, видимо проявление - но не става за конкретното приложение.
Динамичното проявление на оргона /хладен ток/ и статичното /оргонно поле/ са коренно различни неща. Електрически ток и електростатично поле са уж с еднакви носители, но пак са различни неща. Тук има физика която просто трябва да излезе от привидния хаос и противоречия и да се напише, с формули и т.н. както си е редът. Иначе е каша.
Жоро има опит с генератора си, но няма с автомобилите и това как действат излъчвателите на оргонно поле върху акумулаторите. Аз пък нямам толкова опит с динамичното проявление на оргона /хладен ток/ като него. Така че - нека не смесваме нещата.
Казах това което говори личният ми опит - на изхода има и от двата вида ток. Измерено по три различни  начина. Сега какво точно става в реотана, не е ясно. Какво в електролита - също. Факт за мен е, че електролита и плочите се насищат с този заряд и започват да го излъчват, което после минава като динамично проявен хладен ток и в цялата ел.система на автомобила - не само в свещите. Това е абсолютно доказано и не подлежи на коментар от несведущи хора без достатъчно практика!!!
С каквото мога, ще помагам. Но в момента влизаме в изкуствени спорове, поради липса на достатъчно подредена информация - което е излишно.
Между впрочем, с хладен ток Вилхелм Райх /който си го е наричал оргон/ е завъртял успешно и двигател, но естествено не е бил стандартен. Споменава се между редовете тук-там в източниците, че някои асинхронни мотори реагирали, но пак май им трябва доработка. Грей е работил по тази тема, но почти всичко е покрито - което е разбираемо. Трябва да се изследва.
Поздрави!

juliang:

--- Цитат на: caduceus в Юни 22, 2016, 09:45:20 am ---Казах това което говори личният ми опит - на изхода има и от двата вида ток. Измерено по три различни  начина.
--- Край на цитат ---
Дали ще може да споделиш конкретно методиката и уредите, с които са извършени трите измервания? За да можем и ние да ги проверим все пак.

--- Цитат на: caduceus в Юни 22, 2016, 09:45:20 am ---... Това е абсолютно доказано и не подлежи на коментар от несведущи хора без достатъчно практика!!!

--- Край на цитат ---

Практика в областта на кое?

caduceus:
locco
Правете уреди, мерете - нищо против нямам. Но си имам достатъчно работа за да влизам в спорове и полемики, така че това просто няма да стане. Практиката не е като теорията, така че на книга всичко е много лесно и сме много компетентни, но на живо - не е  :)
juliang
Дълго е за обясняване - това са шест-седем години само при автомобилните оптимизатори от трите основни вида и още десетина подвида /особено на модулния К3/. Да не говорим за експерименти с всякакъв род оргонни полета, генератори на такива и т.н. в здравната област. Пък и нямам желание да ставам даскал, то си има хора за това.
Измерванията са правени с два типа уреди /LM4 и самоделен, но с по-ниска чувствителност/, както и радиестезично от няколко човека с дългогодишен опит в областта и доказани способности.

Май ще спирам да пиша тук, щото се почнаха приказките от "специалистите". Може би след тестовете при Жоро, като ви видя коментарите доколко ще са честни  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия