Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
EDM electronics:
Имайте малко търпение колеги, остават 2 дни до ДЕНЯ НА ИСТИНАТА! ;D
Охладете страстите ;D
az_skeleta:
А най-интересното е че като натовариш изхода и оборотите паднат, тока на входа намалява. Има ли смисъл да ти обяснявам защо?
EDM electronics:
Нека отгатна:
Натоварва се работната намотка, тя не може да поеме толкова голям товар, като акумулатора и реотана, оттам падат оборотите, оттам пада изходното напрежение, оттам пада изходния ток и така цялата система ако е на самозахранване с някой мижав акумулатор ще се срине за броени минути.
az_skeleta:
аз говоря специално за послеписа на Кузмов. Търсех си поста в който обяснявам на бат Ванко защо пада тока на входа, но някой не го е сметнал за важен и го е изтрил. Като цяло мисля че той беше най важния ама щом сте го изтрили ще чакате ЕДМ да ви каже в събота
ПП Сори!!! може и да не е в тая тема. В момента нямам време да го търся обаче.
juliang:
--- Цитат на: atos в Юни 23, 2016, 07:31:54 pm ---Юлияне, ти пък егати и схемата измисли, братче...що не доразвиеш идеята - преобразуваш и парата в механична енергия чрез турбина, че с нея да завъртиш ел.генератор, той пък да зареди 100 кондензатора, например? После мериш заряда им един по един..и така.
--- Край на цитат ---
Меря топлинна енергия, без да ме интересува дали се е получила от студено или топло електричество, от прав, променлив или импулсен ток. Ако тая енергия, дето пътува по жиците може да предизвика загряване на реотана, то тя ще загрее водата без да ме интересува дали тока е прав или променлив, формата на импулса, положително или отрицателно е електричеството, топло или студено.
Хубавото на реотана е че преобразува ВСИЧКО дет минава по жицата в топлина. Не семплира, не усреднява, не филтрира, не интерполира, няма инертност...
Още - КПД на превръщането на ел. енергия в топлина на реотана е 100% (ако изключим това, че евентулано може и да свети, но в термос и светлината след няколко отражения ще стане топлина).
Ти ако имаш някаква по-добра идея как се мери ел.енергия с толкова куци параметри - изложи я да я чуем.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия