Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
dmitarp:
Още повече, че не си виждал такова нещо трябва адекватно измерване
Yoro:
Не само го виждам а и го направих.
Та може да се може, че съм наясно.
Вие не сте наясно и ми обяснявате.
Странно. Нали?
juliang:
--- Цитат на: Yoro в Юни 23, 2016, 10:55:56 pm ---Проумей, че това е нещо съвсем различно.
Не си виждал такова и те не са.
--- Край на цитат ---
Ми тогава като никой не е виждал такова нещо, как така го мериш с тия до болка познати уреди?
Ако ти стиска - заявяваш "Това не е електричество, нещо съвсем различно е" и спираш да цитираш волтове, ампери и ватове.
Другия вариант ти го предложих вече - закачи водомери, термометри и петлета-ветропоказатели, и ни съобщавай техните показания.
А, сега се сетих за "бързоварите" пак .... Ти имаш ли идея как се мери количеството енергия от природен газ примерно? Или на дизелово гориво? Смяташ, че нагряването на вода е отживелица и анахронизъм? Ами ... бъркаш се много сериозно. Това е общопризнат начин за измерване на количество енергия. Просто за ползване, завидно точно и е приложимо за измерване на ВСЯКАКВА енергия - електрическа, химична, топлинна, механична... Ползва се и до наши дни.
Yoro:
Тук (Отговор #826 -: Днес в 10:32:29) зададох точни въпроси и никой не отговори. :) Защо ли? ;)
juliang:
--- Цитат на: Yoro в Юни 23, 2016, 11:17:26 pm ---Тук (Отговор #826 -: Днес в 10:32:29) зададох точни въпроси и никой не отговори. :) Защо ли? ;)
--- Край на цитат ---
Пак си ми подминал отговора.
А той е "Защото ползваш ампери и волтове". Уредите които ползваш и на входа и на изхода, не могат да измерват напрежения с такава форма. Показанията те лъжат жестоко. Нито амперите, нито волтовете са верни.
Пуснах ти снимки с грешни показания. Обясних ти защо показанията са грешни. Обаче ти подминаваш това което ти казвам.
П.С. Сега вече разбирам какво искаш да кажеш с "Идват да мерят, и после никой не казва нищо". Трябва да се чете "Никой не казва това, което аз искам да чуя"...
Това:
според теб какъв ток е - прав или променлив? Би трябвало да си наясно, за да избереш дали да включиш мултиметъра на AC или на DC, както и да избереш правилните стрелкови уреди. Или си мислиш че двете позиции на уреда са заговор на ильоменантите и всъщност няма значение на кое от двете мериш?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия