Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
juliang:
--- Цитат на: Yoro в Юни 24, 2016, 08:25:02 am ---Скоро ще работи и без тес.Като махна транзисторите.
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: atos в Юни 24, 2016, 01:34:34 am ---dymelsoft, стига с тоя ТЕС, Yoro ви казва, че има самозахранване...без ТЕС.
--- Край на цитат ---
К'во викаш?
dymelsoft:
Atos-e стига бре брат, Yoro може да ти каже и че е усвоил левитацията и какво? Без да си го видял с очите, можеш ли да го потвърдиш за вярно. Или пък като отидеш при него да се увериш и да видиш, той да ти каже, че в момента се е издигнал с 0.0000001 мм. над земята и как така ти не можеш да го забележиш (измериш). Аз за разлика от теб съм бил при Yoro и самозахранване не съм видял въпреки неговите твърдения. az_skeleta до колкото знам също.
И за последно казвам, "царя е гол" пък вие разправяйте каквото си искате.
Поздрави.
Yoro:
dymelsoft, даже и с твоя конвертор работи няколко дни, но след като пренастройх генератора към него.Та ти знаеш колко гладко беше напрежението от конвертора към генератора. Тогава генератора работеше с не повече от 20% от възможностите си. Захранването трябва да е идеално.
И ти не четеш какво пиша. Не става въпрос за тока от теса а за тока на зареждане от генератора. Защо не се повишава като включа реотан към батерията.
А това което го пише az_skeleta, че с включен реотан се зарежда бавно.
На клипа се вижда колко е бавно.Пък и ти dymelsoft си го виждал лично.
https://www.youtube.com/watch?v=wWWIeZQkzDA
EDM electronics:
Като говорим за самозахранване, нека най-напред му дадем някакво определение, защото по същата схема на самозахранване може да се постигне и самозатихване. Добре е да се изяснят тези малки, но съществени понятия още преди часът на истината, за да няма после приказки от рода "ама той/те/ не разбира/т/".
- Самозахранване е положителна обратна връзка между входа и изхода на един генератор, за когото се твърди, че генерира енергия в изхода си по-голяма от входната, на който генератор е включен в изхода му някакъв произволен товар за време по-голямо от времето, за което буфера между входа и изхода - акумулатор или кондензатор, ще изчерпят своята натрупана предварително енергия за захранване на генератора и товара.
Т.е. дори и да е видно, че имаме обратна връзка между входа и изхода, това не означава, че е налице непременно самозахранване.
juliang:
Ако следващия екземпляр на Йоро е без акумулатор, аз бих приел само въртенето му в продължение на ... да речем 10 минути за потвърждение че се е самозахранил. За да ми направи кеф-а не бих отказал връзването на една крушчица във веригата ... така, да го предпазим да не се саморазруши от толкова много енергия дет ще се събере в него :) Дори и 5 вата да е - достатъчна ще е да спре генератора за минута.
Но ако във веригата при самозапитка има някакъв източник за акумулиране ... тогава трябва да има консуматор и да се осигури толкова време за автономна работа, колкото време този източник би хранел консуматора самичък.
Примерно ако във веригата има 10 амперчаса акумулатор (по спецификация като нов), то трябва да се сложи консуматор 5 ампера и да се осигури самозапитка поне 2 часа. Така ще е сигурно, че енергията която ще извади консуматора е повече от енергията която ми могла да бъде складирана в акумулатора преди началото на експеримента.
Ако след изтичането на 2-та часа въртележката все още се върти - това ще е признак че отнякъде в системата е дошла външна енергия. Дали ще е генерирана в електролита, дали в бобините - това може да се установява в последствие, но ще е сигурно че има СЕ.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия