Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (170/202) > >>

Bat_Vanko:

--- Цитат на: Yoro в Юни 23, 2016, 10:32:29 pm ---Bat_Vanko, това което пишеш ми е известно, но май не четеш какво пиша.
Прекалено стандартен си.
Генератора не се натоварва.Нищо не прегрява.Даже не загрява.
Това е ефекта от претоварването. Нали? И всичко което описваш.
Включи една батерия към тес и ако тока на заряд е 4А като включиш още някакъв консуматор примерно с консумация 2А паралелно на батерията то тока от теса ще стане 6А .
Нали? А при генератора като включа консуматор 5А то тока на зареждане се повишава с не повече от 100 мА. В същия момент тока от теса за захранване на генератора си остава какъвто е.Не се променя и напрежението на батерията бързо се покачва.

--- Край на цитат ---
Жоро, нищо от това което пиша не ти е ясно...
Как да разбера какво пишеш като единият път казваш че тока намалява, а другият твърдиш точно обратното - че се увеличава. Кое е вярното...
При положение че импулсите са много кратки, то през 99% от времето товара дърпа ток от батерията и едва през 1 % от ТЕСа чрез генератора. Ти колко искаш да се повиши тока от източника...
Жоро без пълни измервания ще продължиш да си живееш в заблуждение (не че ти искаш да излезеш от тази заблуда). Ако се задълбочиш в измерване на повече показатели и повече точки ще можеш да си извлечеш необходимите изводи (дали....).

Михаил Кузмов:
az_skeleta, можеш ли с претоварване да спреш въртенето?? При моите експерименти с "другата бира" аз не можех да спра въртеливото движение дори и чрез късо! Ленц ефекта се забелязваше осезателно, но само толкова!

az_skeleta:
И аз не мога да го спра. Само забавя оборотите.

az_skeleta:
Вчера мислих как да направя схемата с един акумулатор(самозахранване). Хрумна ми това. Разчитам че диодите които са с пунктира няма да успеят да се отпушат напълно и само малка част от обратния импулс ще отиде по дяволите. В краен случай може да се сложат и 3 диода, макар че така ще се вдигнат загубите. Диодите с пунктира не трябва да са по бързи от другите. Лично аз съм си взел същите(1n5408), само че днес нямам време да го пробвам, утре също. Ще остане за другата седмица. Ако някой има идея как да избегна диодите да пише и ще пробвам.

edin:
Виж схемите за десулфатизатори. Тези, дето са без външно захранване.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия