Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
Velektra:
Нали говорим, защо не се вдига тока на ТЕС-а? И да включим зареждания акумулатор, то естествено, че и той ще си дава от енергията към реотана. Въпроса е защо не мърда тока на ТЕС-а като се променя товара. Помислих, че това те е очудило и затова написах тия неща.
Освен това под "самозахранване" при тая постановка, разбирам ТЕС-а да се замени с кондензатор, който да се "напълни" с енергия за старт, да се врътне на ръка колелото и това да работи без да спира.
Въпроса е откъде ще дойде енергията. Магнитите са слаби и служат само да индуктират 1-2V в тригерната намотка, за да се отпушва и запушва транзистора.
Михаил Кузмов:
Моля те върни се на #880! Прочети внимателно, ама внимателно всяка дума! Както и смисъла който съм вложил! Сега се върнах и установих че има редакция! Така, сега стоя зад всяка написана дума, че съм я премислил и е точна! Смисъла който съм вложил е точно този! Имам съмнение дали е така? Имам предположение! Това е достатъчно мисля!
P.S. става въпрос за изравняване на входна и изходна мощност в което не съм убеден
az_skeleta:
Гоми, малката "въртележка",лично според мене, ама подчертавам че е лично според мене има много малко над 100% КПД.
Обяснявам защо: когато е на самозахранване и уреда който мери напрежението е на батерията, напрежението пада много бавно. Ако оставиш уреда и отидеш да си вършиш някаква работа, той нормално се самоизключва. Когато след време го включиш виждаш че напрежението се е вдигнало и след малко започва да пада. Сега батериите бяха литиеви и няма как да измериш гъстотата на електролита, но може да се пробва с обикновенни оловни.
Това забелязах аз 2 дена преди срещата. Допускам и възможността грешката да е в уреда. Затова трябва МНОГО ВНИМАТЕЛНО ИЗСЛЕДВАНЕ на КПД-то. На самата среща ЕДМ ще каже какво стана.
ПП. тая въртележка не знам защо не я отделите в отделна тема ако ще пишете за нея!!!
Михаил Кузмов:
Уважаеми колеги! Още нещо съм пропуснал да напиша от наблюдението си! Няма да е лошо това да отиде в #880 за да се получи повече пълнота! Пояснявам че става въпрос само за по големият генератор, не малкият с който Yoro демонстрира самозахранване!
Допълнението е следното: общият амперметър който мереше тока веднага след + на генератора показваше 13А, амперметъра който мереше тока само на реотана показваше 5А! Това при работещо положение!
При разкачане на реотана, общият амперметър не променяше показание т.е. стоеше на 13А както и уредите на ТЕСа не променяха показание! Когато реотана беше закачен, а генератора спрян да върти, амперметъра на реотана показваше 5А които бавно падаха! Когато всичко работеше (всичко включено) напрежението на волтметъра в/у акумулатора се покачваше! Очевидно зареждаше!
Акумулатора беше малък, мисля 45-55 Ah! Тук Yoro е прав! Ако набузим този акумулатор с 13А жална му майка!
Това трябва да се анализира! Защо е така? За сега нямам обяснение!
Velektra:
Съжалявам, но не разбрах къде точно е ампермера, който показва 13А.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия