Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
vitan:
По памет ти казвам, че когато съм ги сравнявал, единствената разика, която съм открил е:
1N4007 държи на по-голямо обратно напрежение.
Друго май нямаше. Струват стотинки.
v_silianov:
Да 4007 е 1000В. а 4001 е 50В , но това дали не е от голямо значение.
vitan:
Слагай 4007 и нямаш грижи. По-добре е. Това да ти е проблема.
ppankov:
--- Цитат на: v_silianov в Януари 06, 2010, 05:41:33 pm ---Да 4007 е 1000В. а 4001 е 50В , но това дали не е от голямо значение.
--- Край на цитат ---
Диода към базата, може да ти е 4001, другия може и BY серия да сложиш - резултата е доста добър :)
v_silianov:
От Администратора: има изискване за големината на прикачваните изображения и как се редактирват. Запознай се с тази тема: http://mazeto.net/index.php?topic=2422.0
Ето това ми е моторчето, но с диод 4007 на мястото на 4001 не работи. Проблема може и другаде да е, но ще се разбере.
Май намотката не може да отпуши транзистора. Общо взето като минават магнитите напрежението е от порядъка на 50mV , това може ли да отпуши транзистора , не съм много на ти с електрониката ама ми се иска да го направя. Транзистора е 2N3055 резистора е 400ома потенциометъра 1К.
Как мога да проверя дали намотката става за целта.
Намотки: Едната е 7,5 Ома а другата 7,1.
Брой навивки: Проводника е ф0.56мм. Не съм броил навивките, но половината диаметър на макарата е едната бобина а другата половина е другата бобина.
Магничетата са доста слабички, може ли това да е проблема? Магнитите са за задържане на врати на шкафове, но не са много силни. Друго не_знам.
Разстояние от магнитите до сърцевината на бобината: 5мм.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия