Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
STEORN показва поредната неработеща идея
getca:
Здрасти teofilius,
Поздравления за репликацията !.. Дай някакви цифри все пак, като захранващо напрежение, консумиран ток, брой навивки на тороида, индукция на ПМ, осцилограми и т.н... Забелязвам основна разлика с първата конструкция на французина, базирана на един ред ПМ - хоризонталното разположение на тороида, което предполага ЕМ индукция от движението на ротора и съответната реакция от това. При такава конструкция би трябвало да имаш двуредов ротор с ПМ, като тороидът е регулиран по височина, така че ЕМ индукцията да бъде около нулата. Това е показано много добре с видеоматериал във френския сайт. В крайна сметка целта на упражнението е независимост на изхода от входа, което е постигнато от Надин, макар и само на експериментално ниво, без да гони СЕ.
Защо смяташ конструкция тип Бедини за по-добра ?... Това може да се докаже единствено с прецизно сравнение на два работещи модела при еднакви условия и съответни измервания.
Поздрави...
teofilius:
Здравей Геца! Правил съм опит и със вертикално разположен тороид и си работи. Управлението е с дачик на Хол така, че независимо че бобината може да не е тороид , то има разлика от Бедини. Бедини използва отпушване на базата посредством бобина в която се индуцира напрежение от минаващите покрай нея магнити а аз използвам датчик на Хол. Не знам дали това е достатъчна причина да го различим от Бедини но едва ли това е най-важното. Целта ми беше да го подкарам на този принцип с насищането на тороида а не получаване на свободна енергия, така че я потигнах. Ще направя и друг опит просто от любопитство като вместо тороид от компютърно импусно захранване ще използвам навитта като тороид железна тел ;D ;D . Напрежението на входа е 12 волта от акумулатор. Тока на консумация около 1А . Като поставям кондензатор паралелно на тороида (10 - 25 микрофарада) консумацията пада с около 150мА.
При варианта с права или подковообразна бобина вместо тороид , косумацията е между 20 и 40мА. Ще го заснема и покажа като експеримент. Напрежението от самоиндукцията е около 50 волта. При управлението тип Бедини съм постигал над 600В самоиндукция. с която евентуално може да се зареждат акумулатори. За целта зъдалжително трябва да се използват високоволтови транзистори. Не за да не изгорят а защото при нисковолтовите и самоиндукцията е слаба.
Защо бих предпочел използването на права или подковообразна бобина вместо тороид с насищане? Защото насищането на тороида изисква повече енергия от входа за разлика от енергията нужна за поддържането на магнитно поле в бобина, което да тласка магнитните на ротора.
Една от идеите която, също ми хрумна е че при управление с датчик на Хол, управляващия ток на бобината управляваща ротора може да е еднополярен с висока честота, така че да имаме индуктивно съпротивление при натоварването и от страна на ротора. ...
getca:
http://jnaudin.free.fr/steorn/indexen.htm Репликация на Стьорн мотора с COP=4.75...
Общи данни за постановката
Тороид, F-87A-H с u=15000;
Намотка, 200нав. с меден проводник 23AWG;
Индуктивност, около 640mH при R=0.5Om;
Обща индуктивност на 4бр. бобини, 2300-2400mH при стартиран мотор
Резултати
Без товар
P1 = 4В * 31мА = 0.124Вт
1551об/мин
С товар 9СД, Pт = 7.72В * 2.99мА = 0.023Вт
P2 = 4В * 32мА = 0,128Вт
1240об/мин
Юнаците смятат така...
COP = (Pт - (P2 - P1))/(P2 - P1) = (23мВт - (128мВт - 124мВт))/(128мВт - 124мВт) = 4.75... ???
Горното е цитирано в превод от сайта на JLNaudin...
Възможен неангажиращ коментар...
Много е важно да се направи следното уточнение: Реално се получава вход 128мВт, изход 23мВт, обща ефективност около 0.2, останалото загуби в топлина, без да се отчита механичната мощност върху вала
GFZero:
Номера е в както Крион (7-ма книга издателство "Аратрон") я нарича космическата решетка или както я наричат хората - Етер. Той е съставен от малки обекти - 12 стенен додекаедър. Имат три електрически и три магнитни оси. Крион в седмата си книга казва че за превръщането на енергията на решетката във физическа трябва две магнитни полета да се завъртят под ъгъл 90 градуса.
В случая със Стеорн номера е същия.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия