Какво мисля по тоя повод:
1. Установката на Краснов въобще не е съвършена - показателно е че има загряване на водата и топлообменник, при правилно движение в тръбите трябва да има охлаждане и падащ температурен градиент вследствие синтезния процес
2. Напълно възможно е да има само частично преобразувана вода, която не гори и се разполага разслоено, като прекара определено време в съд. Така се обяснява защо отгоре гори, а отвътре - не. Може да не е от изплувалата нафта наз повърхността, още повече че тя е минимално количество - между 0,1 и 1 %.
3. Без да се има предвид получаването на преобразуващо диамагнитно синтезно поле /по терминологията на Шаубергер/ не е възможно обяснението на експериментално установения факт, че водата извън установката също е преобразувана и гори. Става въпрос за водата в тубата в горния десен ъгъл /в първия клип за Краснов/, от която се захранва системата през маркуч. Това беше и един от основните моменти в клипа - как става това преобразуване, като е вън и реално не се обработва?
4. Много хора - предимно журналисти - имат умствената настройка за обясняват на широката публика как нещо не е така както е всъщност, при липса на елементарно разбиране на темата. Този информационен "талаш" за съжаление заблуждава вярващите в компетентността им широки народни маси, несвикнали да мислят самостоятелно, а и да четат /защото манипулаторите такива изглеждат - сериозни и умни, с лек намек за подигравка/. Мен лично ме подразни доста начинът на представяне на постижението на Краснов, едвам го гледах по едно време - толкова бяха прозрачни нещата.
Нека бъдем експериментатори и да не вярваме на нищо което не сме пипнали и постигнали лично - мисля това е правилният подход към истината. И да не забравяме, че когато показват нещо по централната телевизия и ни обясняват защо е така - да имаме едно наум... Друго е в частен клип - там по има вероятност да е истина. Така че - доверяй, но проверяй
Поздрави