Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Запалителни системи
Запалителни системи с управление на предварението
valex:
Честита Коледа и на теб getca !
Според мен твоя пост е типичен пример на това, как не трябва да се пише.
Първо ако те дразни нещо в темата можеш да не пишеш и да не четеш. Нали?
Второ ако знаеш нещо повече, по информиран си, просто го кажи и на нас непросветените и тъпо пишещи.
Трето ако поне знаеш къде има информация по темата - пусни линк, а не пускай общото "четете".
Поздрави!
п.п. Аз съм във форума за да науча нещо. И от най-тъпия коментар понякога могат да произлязат идеи.
mzk:
@valex, съгласен съм, че тропването по масата е малко стряскащо, но едно дете затова яде шамари. Темите, за които говори getca са "залепени" в съответния раздел: http://mazeto.net/index.php/topic,6127.0.html
Разбира се, става въпрос за времето на натрупване на енергията, отношението на ГВС и т.н. При обеднени смеси, например, има файда от многоискрово запалване и/или запалване с повишена енергия на разряда, за да се запали равномерно цялото гориво и да се предотвратят детонации.
Мисля, че двете теми трябва да се прочетат за обща култура.
valex:
mzk
Естествено, че съм чел темите. Чел съм и доста други неща по темите с двигателите. Доколко и какво съм разбрал е друг въпрос :)
Мислиш ли, че поста на getca допринася с нещо за форума?
Спирам до тук с коментара.
juliang:
Сори пичове че стана скандала заради мен. Спора тръгна от броя на необходимите таймери в микропроцесора на ТАП-а...
valex:
Относно задачката, която бях пуснал във връзка с предсказанието решението да квдрадратно уравнение:
D<0 няма решение - мисля, че не е такъв случая, числата са положителни
D= V/4 - туй е краен случай
D>0 - има два корена:
t2=(-V-SQRT(V~2+4as)) /4 - отрицателно решение, което не е в в нашата област
t1=(-V+SQRT(V~2+4*a*s)) /4
V (началната скорост) може в този момент да се изчисли
а (ускорението) ---//----
s (пътя) за да отпадне може би ще се съкрати някъде в формулата на а, освен това са на равни интервали
Ще трябва да замествам още :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия