Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Запалителни системи

Запалителни системи с управление на предварението

<< < (14/17) > >>

mzk:
Обсъждат се горивни системи и управление на впръскването, а не управление на аванса. За друга тема. Да не говорим за акълите за СЕ.

Подкрепям Иван Димов - развитието трябва да е вертикално, а не хоризонтално (преминаване на следващо ниво, а не усъвършенстване на сегашното). По принцип контролерите и цифровото управление са стахотна играчка, но реално трябва да се смени статуквото.

Поздрави на всички, възползвайте се от топлите зимни дни. Тази година наказанието за отопление ще е по-скромно  8)

koko5:
Отиде темата у ряката...

Моля модератора да я раздели на две, като новата тема бъде със заглавие:
"Свободната енергия - какво бихте направили ако я "притежавате"?"

--- Цитат на: juliang в Декември 28, 2013, 10:53:32 pm ---P.S. Хубава идея за анкета: "Какво бихте направили ако откриете източник на СЕ". Ма още съм новобранец тук, та ми е рано да пускам нови теми...

--- Край на цитат ---
Аз бих направил завод за боклук например за парлама. Ще преработвам боклука без никаква печалба, а печалбата ще ми идва от източника за свободна енергия скрит някъде в "мазето" на завода.
Всичко това поради описаните от електрос причини.

... И като се замислите вече поне 10 българи попаднаха в подобна ситуация. Само един пожела да обяви "Аз спечелих джакпота от тотото!".

lazy,
точно върху такъв ТАП работя. Нещо такова:
http://www.dek.bg/main.php?action=tuning&topic=ignition&pid=atc

valex:
Пример за добро изпълнение: http://www.jethrosoft.com/jetspark/bgver.html

valex:
Попадна ми един ТАП на AEB Италия. Модела е BIWOLF 548. Някой има ли информация за него?

koko5:
Ето че пак поднових работата по проекта...

Ще започна с една формулка за предсказване на времето на следващия оборот, която изведох днес: t(n+1)=3*t(n)-3*t(n-1)+t(n-2)

Дава леко различни резултати от алфа-бета-гама филтрирането на валекс, но пък е доста по опростена.

Следващите дни ще гледам да я усложня :)

Някой ако е свалял данни за времената между отделните обороти например при "изрязване" на двигателя от 800 до 5000 оборота, при променяне на оборотите и т.н. ще са от полза за проверка на точността на алгоритъма.

Засега при въвеждане на:
1200,1300,1300 дава 1200
1200,1300,1400 дава 1500
все логични данни, но е друго да имаш от реално измерване...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия