Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Лечение на рак с масло от канабис

<< < (21/24) > >>

PyroVeso:
Радико, Радико... препоръчвам ти да проверяваш нещата от първо лице, и тогава ще установиш, че ДМТ не е никакъв халюциноген, нито наркотик, а си е чист ентеоген, и направо неотменна част от Битието... Точно като хапчетата на Морфей.
Ако си представиш реалността като един телевизионен канал, на който сме се включили вискичите, смущението на концентрацията на ДМТ в мозъка на някого води до превключване на други канали, и съответният човек става неадекватен към нашата реалност... Тогава го наричаме "шизофреник" и го затваряме в лудница. А той си е напълно адекватен, само че спрямо друга реалност, към която е включен :)
Ще откриеш също така, че човекът (ти) е всъщност едно многоизмерно същество, което съществува паралелно в множество измерения от най-различно естество, но сме се концентрирали върху "нашия" триизмерен физически свят, за да се усъвършенстваме тук и да се учим да комуникираме на това, "разумното" ниво. Ще разбереш, че "смъртта" е просто префокусиране на човешката ментална енергия в друго измерение, и не представлява нищо фатално - просто временна загуба на форма... Че "ти" (твоето "аз") не е нищо повече от едно географско понятие в морето на Съзнанието - временна локализация и концентрация на Съзнание, което е предвидено да свърши някаква (физическа, логическа) работа с цел Цялото да се развие, да твори, и да опознае себе си...
Зарежи теориите... от личния опит по-ценно и убедително нещо няма! Изследователи като Рик Старсман, Майкъл Нютън, Кен Уилбър, както разбира се и древните мистици, отдавна са започнали да картографират тези недостъпни ни приживе (или в "нормално" състояние на съзнанието) територии. И да - докато сме "тук" не е предвидено да достигаме и да се мотаем из тях (апропо - за това имаме цяла Вечност), но все пак не е и забранено за по-напредналите духовно хора да си припомнят кои са, какво са и откъде са :) А за другите - това са "наркотици" и въобще супер-опасни неща, с които не си струва риска човек да се занимава...

Радико:
Абе може и така да се каже, но според мен да се напушиш с листата на някоя мимоза е все едно да опиташ да разбереш как работи часовник като го разглобиш с помощта на 10 килограмов чук. Използвал съм "наркотик" за ДМТ защото това е общоприетото определение към което сметнах че би се придържал  EDM electronics  Все пак да не забравяме, че и кислорода може да действа като наркотик при определени условия.

--- Цитат ---Зарежи теориите... от личния опит по-ценно и убедително нещо няма
--- Край на цитат ---
Не съм съгласен личния опит е винаги субективен и за да се избегне това е нужен личния опит на много хора и тогава субективното става обективно, още му викат и теория.

edin:
Имам за вас, една задача. В нейния отговор се крие голяма тайна. Трябва обаче сами да намерите отговорът.
Та задачата е да намерите отговор на въпроса, защо слепите по рождение не сънуват картини, а само звуци и миризми. Като намерите отговора, следвайте нишката към истината.
Няма нужда да коментирате тук. Нека си остане за вас.

PyroVeso:
А ти от къде знаеш какво сънуват слепите? Бил си такъв или си бил "в главата" на някой сляп?
Те не знаят какво ти наричаш "картина". Е, при това положение как да ти кажат дали са я сънували или не?
Информацията може да се "визуализира" по много начини, стига да се намери правилната ѝ интерпретация. Едно от екстрасензорните усещания много наподобява обоняние, но със сигурност не е (физическо) такова. Едно друго такова усещане са "психеделичните" картини, подобни на фрактали и картини от калейдоскоп със супер-ярки и наситени цветове. Дон Хуан е казал: "Премини отвъд виденията!" - и наистина, когато индивидуалното съзнание привикне, и се научи да интерпретира правилно тази информация, тя мигом от шарения се превръща в прозрения за същността на Битието, за усещане на кармичните връзки между хората, и въобще за всичко, към което насочиш мисълта си (като включен си в директно в Интернета :) )

За мен сляп е този, който не на базата на личен опит, а въз основа на прочетеното и чуто от други хора, както и с някакви свои "разсъждения" се опитва да си представи неща, и да си отговори на въпроси, за които все едно един слепец по рождение да тръгне да си представя какво, аджеба, са това цветовете?

edin:
Можеше да ни спестиш, тези философски размисли, ама.... нещо като тик ти е станало. Науката казва, че....
ама я бръснеш за слива, само като ти отърва.
Не е нужно да имам личен опит, като сляп човек, за да приема факта, че не сънуват картинно. И стига си припявал за личния опит. Ти с всичко ли имаш личен опит или се опираш и на научно доказани и приети неща? А как правиш изборът? Опитваш лично от всичко ли? Едва ли....

--- Цитат ---За мен сляп е този, който не на базата на личен опит, а въз основа на прочетеното и чуто от други хора, както и с някакви свои "разсъждения" се опитва да си представи неща, и да си отговори на въпроси, за които все едно един слепец по рождение да тръгне да си представя какво, аджеба, са това цветовете?
--- Край на цитат ---

Сравнението ти е неуместно, особено след приказките за Дон Хуан!!!

--- Цитат --- наистина, когато индивидуалното съзнание привикне, и се научи да интерпретира правилно тази информация
--- Край на цитат ---

Кое е това "наистина"? Твоето съзнание правило ли го е и от къде си сигурен, че правилно интерпретира? Какъв е критерия и базата за сравнение?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия