Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Лечение на рак с масло от канабис
steam:
--- Цитат на: piton2012 в Декември 19, 2011, 12:35:08 pm ---EDM electronics
Маслото се получава чрез пресоване на семената. Някъде бях чел, че се получавало и чрез екстракция с етанол, но при по висока температура и тогава не знам дали няма да се разпаднат някои съединения. Специално за ТНС не знам до каква температура е устойчиво, а и не знам то ли е активната съставка за рака. Но всичко това ти е излишно май, защото масло от канабис се продава в готов вид.
В Европа цената му била около 80 лв/ л. У нас го видях 12.70 лв./ 30 мл, ето тук: www.zoya.bg/ - Био-конопено-масло-30-мл.246
--- Край на цитат ---
Това, за което пишеш е Hemp Seed Oil. То не съдържа канабиноиди и няма този лечебен ефект, за който се говори във филмите в youtube.com. Hemp Oil или Hash Oil се прави само от надземната част на посочените във филмите видове - Sativa и Indica. Мисля, че дивия коноп, за който се споменава, че расте тук в България, също не върши работа. А Honey Oil си е пак едно от имената на Hash Oil, но според мен представлява особено богато на канабиноиди масло. Характерен е цветът - като на мед. Предполагам, че различните разновидности се получават в зависимост от качеството на самата реколта, което зависи от много фактори: спорна година, климат, почва и т.н. Ето сайт с много видео материал: http://phoenixtears.ca/
Иначе аз също си имам студено пресовано олио от конопено семе, което си го слагам на салатата. Много е полезно, но не и в смисъла на еликсира Hash Oil.
steam:
А относно екстракцията. С чист лабораторен етанол наистина температурата си е висока. Успешно се прави екстракция с петролеев етер или екстракционен бензин. Но най-добре е с бутан. Температурата на кипене е малко по-малко от 0 C. И става много по-лесно от етера. Но и в двата случая е опасно.
EDM electronics:
Днес срещнах млад човек, който се лекува от рак с канабис. Имаше тумори по цялата глава - външно. По скалпа имаше много и големи белези от операции.
Туморите лекувал в безброй болници, впрочем всички специализирани в страната. Резултата бил нулев в "лечението", но за сметка на това общо заплатил около 70 000 лв. Сумите били предимно за лазерно премахване на туморите. Парите давали родителите, които разпродали цялото си имущество за да спасят сина си. Така лекува алопатичната медицина - превръща те в инвалид, но за сметка на тази награда ти взима и всички спестени пари през жалкия живот.
Накрая младият човек попаднал на информацията за марихуаната. Започнал да я взема /не го попитах как точно/ и туморите засега спаднали с 80%. Учудващото в случая е, че това лечение му било подсказано от лекари онколози! :-\
Не пропуснах възможността да му подскажа и аз за други ефективни методи, като ММС и масло от марихуана.
Като капак на всичко това, младият човек беше осъден за притежание на наркотични вещества. Издал го на властите пласьора, който му продал марихуаната.
Seeker:
Маслото от марихуана, канабисово масло, конопено масло, hash oil и hemp oil е едно и също вещество, имат разлика в съдържанието на THC . Но лекуващия комплекс от CB* (най-ефективен е CBD) e точно това, което върши работа при лекуване рак, се съдържа в достатъчни количества в конопеното масло, извличано от конопеното семе, и почти не се съдържа забранения THC. Така че, който иска да се лекува, спокойно може да си го доставя от магазините за биохрани.
Бих казал че THC също има лечебни качества, но за едни други болести като алцхаймер, старческо оглупяване , паркинсон и други свързани с невротрансмитерите. Но това е друга тема.
За сега българското законодателство не позволява употреба на вещества със съдържание на THC повече от 0,5%, за разлика от холандското законодателство където няма такива ограничения. Защо ли???
johnny_fx:
Само да уточня, че марихуановото масло и конопеното масло, не са едно и също. Да, идват от едно растение и навярно имат сходни лечебни свойства, но са различни.
Конопеното масло се извлича от семената на конопа и се продава свободно. Маслото от марихуана представлява извлечената смола от растението, посредством разтворител. Общо взето представлява нещо, като течен хашиш и по разбираеми причини трудно ще се разберат със закона.
Иначе защо законите са толкова против марихуаната /че и обикновения коноп/ всеки може сам да провери, информация много. У нас дори обикновен коноп не можеш да гледаш, ако нямаш разрешително.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия