Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Генератор Zapper на д-р Хулда Кларки и за медицината изобщо
ppankov:
Ако прекараш сигнала през качествен АА или АБ усилвател, който е най малко 20 вата, мисля, че няма нужда от приставката, с такъв усилвател направо се усеща "мравчене" в ръцете в комбинация със мокри кърпички на накрайниците.
teofilius:
Напрежението на входа е между 28-35 волта но изходния импулсен сигнал е 15-16волта максимум. Може с поне още 5 волта да се намали. идеята е да не е неприятно усещането , особено при ниски честоти. Минималното ефективно напрежение върху електродите е не по-малко от 5 волта. Мисля че най-удовлетворителния вариант ще е входното напрежение да е между 22-25 волта така че на електродите да имаме 7-9 волта.
teofilius:
Сигналът който е ефективен за лечебни цели не е сигналът без изкривявания а сигналът със стръмни фронтове. Тоест - позволено е присъствието на изкривявания и смущения в изходните импулси , стига да не ги заоблят, превръщйки ги в синусоида...
ppankov:
--- Цитат на: Dex в Май 18, 2009, 09:41:46 pm ---
--- Цитат на: rebel в Май 18, 2009, 08:48:00 pm ---Ако прекараш сигнала през качествен АА или АБ усилвател, който е най малко 20 вата, мисля, че няма нужда от приставката, с такъв усилвател направо се усеща "мравчене" в ръцете в комбинация със мокри кърпички на накрайниците.
--- Край на цитат ---
Дали ще имаш монополярен сигнал? Мисли бързо ;D
--- Край на цитат ---
И за какво ми е монополярен сигнал? Нали преди това го генерирам синусоидално и точно такъв ми трябва на изхода с няколко пъти по голям размах.
teofilius:
Не съм уточнил какво е подобрението но въпреки че технически погледнато е нищожно то е следното : 1. Намалена и ограничена в рамките на максимум 16 волта е амплитудата на изходните импулси. 2. По малко изкривявания на изходния сигнал. Сега са изразени предимно в намаляване на нивото на амплитудата когато се държат електродите. Това не е за запера а приставката(усилвател) към компютъра.
При всички случаи може от компютър или колонки да се регулира нивото на изходния сигнал. Не съм вдигал напрежението - просто от самото начало правя устройствата с трафчета а не с батерии. Първият ми запер бе с батерия на 9 волта. После го замених с по-добре изработен и с траф...
Идеята на поста ми не е тези обяснения а това че изкривяванията не са от значение акох се запазят стръмните фронтове на импулсите върху тръбните електроди. ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия