GMG, не мога да сменя на кирилица, защото символите на азбуката са записани в контролера на дисплея и те са само на латиница. Има дисплеи и с кирилица, но аз нямам от тях.
Има и друг вариант, създаваш си свои символи и си правиш библиотека, но това е голям труд. Примерно символа за градус го правих аз, защото такъв символ в дисплея няма.
Има и трети вариант, руснаците имат библиотеки с руски символи, но не съм ги пробвал, пък и латиница ме удовлетворява, нали съм лотинофил
.
Уайлинг се нарича езикът на платформата Ардуино. Някой го наричат С++, но в основата си не е. Това е набор от функции предимно за работа с пинове, които улесняват много програмирането, заменят битовите и логическите операции. После най-вече има функции за запускане на основния таймер, АЦП-то и ШИМ, което да го пишеш на С е много писане и изчисление. Всичко това си има цена и тя е по-бавна работа на програмата. Ардуино е за любителски проекти. Но няма пречка да пишеш една част от кода на Уайлинг, друга на С, все едно да говориш на турско-български и пак ще те разберат.
Да уточня и нещо друго:
Писането на програма не започва от нулата. Използват се темплейти /шаблони/. Това е готов код, който си правил преди това и просто го копираш и поставяш в новия проект, като го пооправяш малко. Примерно, като разцъквам един контролер си правя основните кодове на отделни примери. Когато се наложи да правя нов проект, просто копирам стария и махам от него ненужното, оставям това което иначе бих писал и би ми отнело много време. Така се спестява най-ценния ресурс - времето. По подобен начин си проектирам схемите - никога от нула. С годините имам утвърдени работещи и надеждни модули на схеми, ползвам ги наготово, дори ги зная наизуст и само добавям новите неща. Ползвам често Протеус при настройка на отделни възли от схемата.