Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Центробежните сили - тяга за транспортни средства с КПД>1

(1/25) > >>

Иван Димов:
   Здравейте!
   Тъй-като целият раздел "Летателни апарати, антигравитационни системи" беше изтрит, заедно с него беше изтрита и моята тема "CIP технология. Линейно ускорение чрез центробежни сили на Robert Cook". И понеже тази тема е много важна, позволявам си да възстановя част от информацията тук.
   "Центробежните сили - тяга за транспортни средства с КПД>1."
   Става дума за възможността центробежните сили да се използват за придвижване на транспортни средства и за производство на енергия. Принципът е открит от Robert Cook някъде през 1968 година, когато съм бил шестгодишен. На този сайт http://www.youtube.com/watch?v=R4QsDKww5AI  можете да видите интервю с Робърт Кук. Прилагам и файл с превод на български.
  Устройства, ползващи центробежните сили за придвижване има най-различни. На следните два сайта можете да се уверите, че третият закон на Нютон не е валиден за показаната машинка - имаме вътрешна сила (центробежна), а няма сила на реакцията. Има действие, а няма противодействие. На подобен принцип можем и НЛО да направим. Ето двата сайта: http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=ofbB3Iy5bUw   експеримент
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=KCqEj6a1kjc&NR=1    анимация обяснява ефекта
   Прилагам и файл с моя рисунка на "количка", правена от мен преди години от подръчни материали. Там зелената тръба е перпендикулярно на оста на електродвигател и в нея свободно се движи "плъзгачът". Той контактува периодично с голямата ексцентрична тръба като я натиска само от едната страна с центробежната си сила и така повлича цялата количка. На анимацията в по-горе споменатия сайт се вижда принципа.

kkrasi1967:
Леле мъка, моята идея е в пъти по-добра от тая... да речем глупост..

Иван Димов:
   Опиши я с няколко думи, може и с картинка. Идеи има много и всеки си избира според предпочитанията и възможностите си да експериментира. Аз например сега съм се замислил дали са равни центробежните сили на две равни по маса тела и движещи се с еднаква линейна скорост V по окръжност с еднакъв радиус, но едното се търкаля, а другото се плъзга (не се търкаля). Ето прилагам и картинка. Въпросът е равни ли са центробежните сили?

Maistora52:
Иване, ОСОБЕНА БЛАГОДАРНОСТ от мен за отварянето отново на тази тема.
Въпреки, че мнозина смятат тази идея за нереализируема, или другояче казано "глупост" - без при това да предлагат нейна алтернатива, аз лично смятам цялата тази тема, като сбор от идеи и решения, за особено актуална.
Преди "голямото триене" във Форума, бях попаднал на тази тема, и бях особено впечатлен... имаше и няколко линка към ЮТуб, в които се показваха такива движещи се конструкции.
Дай да възстановим отново цялата информация, доколкото е възможно. Аз пръв бих се захванал с поредната реплика.

--- Цитат на: kkrasi1967 в Юли 08, 2013, 09:23:04 pm ---Ле-ле мъка! - моята идея е в пъти по-добра от тая... да речем глупост..

--- Край на цитат ---
KKrasi1967 - дай да видим тази твоя идея... че иначе може и да си умрем като "глупаци"!
Поздрави!

@praktik:

--- Цитат на: Иван Димов в Юли 08, 2013, 11:01:16 pm ---   Опиши я с няколко думи, може и с картинка. Идеи има много и всеки си избира според предпочитанията и възможностите си да експериментира. Аз например сега съм се замислил дали са равни центробежните сили на две равни по маса тела и движещи се с еднаква линейна скорост V по окръжност с еднакъв радиус, но едното се търкаля, а другото се плъзга (не се търкаля). Ето прилагам и картинка. Въпросът е равни ли са центробежните сили?

--- Край на цитат ---

Мисля че тялото което се търкаля , ще има по голяма центробежна сила .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия